Brygger: Arne Martin Aurlien Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 13C Trelagret øl (basistype 13G Klassisk norsk hjemmebrygg) Ekstra ingredienser: OG: 1085 FG: 1016 Mengde vørter: 27,0l Mengde ferdig øl: 22,0l Alkoholstyrke: 9,2% Beregnet IBU: 60,0 Beregnet farge: 33 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 3700 g pale malt 1200 g weyermann røykmalt 750 g munchenermalt 330 g weyermann whiskeymalt 300 g medium krystallmalt 300 g brunmalt 100 g carafa special I 1500 g lys flytende maltekstrakt (tilsatt mot slutten av koketid) [B]Humle og krydder[/B] 100 g golding pellets 4% 80 min 50 g golding pellets 4% 20 min 25 g golding pellets 4% 10 min 25 g golding pellets 4% 1 min 125 g einebær 10 min 125 g einebær trukket i sprit og tilsatt gjæringskar etter stormgjæring [B]Andre ingredienser[/B] 100 g eikekuber i gjæringskar Vannjustering per 10 liter: 2g CaSO4 3g CaCO3 [B]Meskeinformasjon[/B] 65 grader 90 minutter 78 grader 10 minutter [B]Gjæring[/B] Gjærtype: Safale US-05 Gjærmengde: 2 pakker Informasjon om gjæring: Gjæret på 18 grader i ca. 7 uker [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 5. desember 2012 Flasket: 25. januar 2013 Filtrert: Nei Karbonering: F