Brygger: Arne Martin Aurlien
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 13C Trelagret øl (basistype 13G Klassisk norsk hjemmebrygg)
Ekstra ingredienser: 
OG: 1085
FG: 1016
Mengde vørter: 27,0l
Mengde ferdig øl: 22,0l
Alkoholstyrke: 9,2%
Beregnet IBU: 60,0
Beregnet farge: 33 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
3700 g pale malt
1200 g weyermann røykmalt
750 g munchenermalt
330 g weyermann whiskeymalt
300 g medium krystallmalt
300 g brunmalt
100 g carafa special I
1500 g lys flytende maltekstrakt (tilsatt mot slutten av koketid)

[B]Humle og krydder[/B]
100 g golding pellets 4% 80 min
50 g golding pellets 4% 20 min
25 g golding pellets 4% 10 min
25 g golding pellets 4% 1 min

125 g einebær 10 min

125 g einebær trukket i sprit og tilsatt gjæringskar etter stormgjæring

[B]Andre ingredienser[/B]
100 g eikekuber i gjæringskar

Vannjustering per 10 liter:
2g CaSO4
3g CaCO3

[B]Meskeinformasjon[/B]
65 grader 90 minutter
78 grader 10 minutter

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Safale US-05
Gjærmengde: 2 pakker
Informasjon om gjæring:
Gjæret på 18 grader i ca. 7 uker

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 5. desember 2012
Flasket: 25. januar 2013
Filtrert: Nei
Karbonering: F