Brygger: Einar Michelsen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 13E Andre tilsetninger (basistype 9E Imperial stout) Ekstra ingredienser: Blåbær OG: 1093 FG: 1030 Mengde vørter: 34,0l Mengde ferdig øl: 34,0l Alkoholstyrke: 8,3% Beregnet IBU: 75,0 Beregnet farge: 84 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] Maris Otter Pale Malt 5 EBC 13400 g Cara Munich II 120 EBC 1000 g Chocolate Malt 800 EBC 400 g Roasted Barley 1100 EBC 500 g ca 3kg blåbær [B]Humle og krydder[/B] Nugget 68.0 % 30 g 66 min Crystal 2.7 % 28 g 30 min Crystal 2.7 % 40 g 15 min [B]Andre ingredienser[/B] Blåbær Vannjsuetring 2 ts Irish Moss 1 ts gjærnæring [B]Meskeinformasjon[/B] Innmesk ca 45 liter 67 °C 5 min Mash step 60 °C 60 min Mash step 70 °C 40 min Utmesk. Skylling ca 25 liter Sakte avtapping!! 78 °C 10 min [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP007 Dry English Gjærmengde: 3 dl. slurry Informasjon om gjæring: 18 gr. 14 dager [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 10. februar 2018 Flasket: 1. mars 2018 Filtrert: Nei Karbonering: F