Brygger: Einar Michelsen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 13E Andre tilsetninger (basistype 9E Imperial stout)
Ekstra ingredienser: Blåbær
OG: 1093
FG: 1030
Mengde vørter: 34,0l
Mengde ferdig øl: 34,0l
Alkoholstyrke: 8,3%
Beregnet IBU: 75,0
Beregnet farge: 84 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Maris Otter Pale Malt	5	EBC	13400	g	
Cara Munich II	120	EBC	1000	g	
Chocolate Malt	800	EBC	400	g	
Roasted Barley	1100	EBC	500	g	
ca 3kg blåbær

[B]Humle og krydder[/B]
Nugget	68.0	%	30	g	66	min	
Crystal	2.7	%	28	g	30	min	
Crystal	2.7	%	40	g	15	min

[B]Andre ingredienser[/B]
Blåbær
Vannjsuetring
2 ts Irish Moss
1 ts gjærnæring

[B]Meskeinformasjon[/B]
Innmesk ca 45 liter	67	°C	5	min	
Mash step	60	°C	60	min	
Mash step	70	°C	40	min	
Utmesk. Skylling ca 25 liter Sakte avtapping!!	78	°C	10	min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP007 Dry English
Gjærmengde: 3 dl. slurry
Informasjon om gjæring:
18 gr. 14 dager

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 10. februar 2018
Flasket: 1. mars 2018
Filtrert: Nei
Karbonering: F