Brygger: Christer Lyngstad
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 4E Amerikansk pale ale
OG: 1050
FG: 1013
Mengde vørter: 23,0l
Mengde ferdig øl: 20,0l
Alkoholstyrke: 4,9%
Beregnet IBU: 35,0
Beregnet farge: 23 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
5000 gram Pale Malt
500 gram Crystal Rye

[B]Humle og krydder[/B]
15 gram Columbus 14% 30 min
15 gram Centennial 10% 10 min
15 gram Columbus 14% 15 min
15 gram Centennial 10% 1 min
15 gram Willamette 7% 1 min
25 gram Columbus 14% Dry Hop (14 dager)
25 gram Centennial 10% Dry Hop (14 dager)

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
66 grader i 60 minutter
Økt til 76 grader med sirkulering, sirkulering fortsatt i ca. 15 min
Skylling 8 liter

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Safale US-05
Gjærmengde: 1.5 pakke
Informasjon om gjæring:
Pitchet på 17 grader, gjæret på 19 grader. 3 uker i gjæringskar.

[B]Kommentarer[/B]
Laget for å teste malttypen krystall rug. La meg også på en noe moderat humling.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 24. februar 2013
Flasket: 21. mars 2013
Filtrert: Nei
Karbonering: N