Brygger: Freddy Andreassen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 7A Weizen/Weissbier OG: 1051 FG: 1010 Mengde vørter: 26,0l Mengde ferdig øl: 25,0l Alkoholstyrke: 5,4% Beregnet IBU: 13,0 Beregnet farge: 14 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 2,985 kg Wheat Malt, Ger (4,5 EBC) 2,025 kg Pilsner (2 Row) Ger (2,8 EBC) 0,400 kg Munich Malt (23,6 EBC) 0,125 kg Caramalt (Thomas Fawcett) (29,6 EBC) 0,035 kg Carafa Special III (Weyermann) (925,9 EBC) [B]Humle og krydder[/B] 25,00 g Hallertauer Hersbrucker [4,20 %] 60min 15,00 g Hallertauer Hersbrucker [4,20 %] 15min [B]Andre ingredienser[/B] 2 g/10liter Gypsum i vann 0,5 tsp Gjærnæring [B]Meskeinformasjon[/B] 45c 20min 67c 40min 76c 10min [B]Gjæring[/B] Gjærtype: Surdeig Gjærmengde: Usikkert. 1dl i 1 liter starter. Informasjon om gjæring: 17-18 grader i 21 dager. [B]Kommentarer[/B] Oppskrift fra The Great Bavarian Weissbier Project på northernbrewer: http://forum.northernbrewer.com/viewtopic.php?t=40751 Surdeigen er hvetebasert og ca 2 år gammel. Antall gjærceller er noget usikkert, men lot den prøve seg på en 1 liters starter først for å tilvenne litt. Den jobbet saktere enn WLP380, men gjæret lenger ned. [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 13. februar 2013 Flasket: 15. mars 2013 Filtrert: Nei Karbonering: N