Brygger: Freddy Andreassen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 7A Weizen/Weissbier
OG: 1051
FG: 1010
Mengde vørter: 26,0l
Mengde ferdig øl: 25,0l
Alkoholstyrke: 5,4%
Beregnet IBU: 13,0
Beregnet farge: 14 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
2,985 kg              Wheat Malt, Ger (4,5 EBC)                  
2,025 kg              Pilsner (2 Row) Ger (2,8 EBC)            
0,400 kg              Munich Malt (23,6 EBC)        
0,125 kg              Caramalt (Thomas Fawcett) (29,6 EBC)     
0,035 kg              Carafa Special III (Weyermann) (925,9 EBC)

[B]Humle og krydder[/B]
25,00 g               Hallertauer Hersbrucker [4,20 %] 60min
15,00 g               Hallertauer Hersbrucker [4,20 %] 15min

[B]Andre ingredienser[/B]
2 g/10liter Gypsum i vann
0,5 tsp Gjærnæring

[B]Meskeinformasjon[/B]
45c 20min
67c 40min
76c 10min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Surdeig
Gjærmengde: Usikkert. 1dl i 1 liter starter.
Informasjon om gjæring:
17-18 grader i 21 dager.

[B]Kommentarer[/B]
Oppskrift fra The Great Bavarian Weissbier Project på northernbrewer:
http://forum.northernbrewer.com/viewtopic.php?t=40751

Surdeigen er hvetebasert og ca 2 år gammel. Antall gjærceller er noget usikkert, men lot den prøve seg på en 1 liters starter først for å tilvenne litt. Den jobbet saktere enn WLP380, men gjæret lenger ned.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 13. februar 2013
Flasket: 15. mars 2013
Filtrert: Nei
Karbonering: N