Brygger: Per Øyvind Tjeldnes
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 4E Amerikansk pale ale
OG: 1052
FG: 1009
Mengde vørter: 31,0l
Mengde ferdig øl: 25,0l
Alkoholstyrke: 5,6%
Beregnet IBU: 38,7
Beregnet farge: 15,3 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
4400 gram Maris Otter pale malt
300 gram Crystal malt
300 gram Münchener malt
200 gram Cara pils
150 gram sukker til karbonering

[B]Humle og krydder[/B]
15 gram Amarillo pellets 9,2% 60 minutter
15 gram Chinook pellets 11,6% 60 minutter

10 gram Amarillo pellets 9,2% 5 minutter
10 gram Cascade pellets 8,6% 5 minutter
10 gram Chinook pellets 11,6% 5 minutter

10 gram Amarillo pellets 9,2% Tørrhumling 5 dager
10 gram Cascade pellets 8,6% Tørrhumling 5 dager
10 gram Chinook pellets 11,6% Tørrhumling 5 dager

[B]Andre ingredienser[/B]
11 gram ph 5,2 stabilizer i mesk
2 gram supermoss 10 minutter kok
0,5 tsk Wyeast gjærnæring 10 minutter kok

[B]Meskeinformasjon[/B]
60 minutter enstegsmesking 67 grader

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP 001 California Ale
Gjærmengde: 1 rør, 2 liter starter, 250 milliarder celler
Informasjon om gjæring:
To uker på 20 grader

[B]Kommentarer[/B]
Karbonering på flaske ved 20 grader i 2 uker. Lagret siden 25. februar ved 4 grader.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 28. januar 2013
Flasket: 11. februar 2013
Filtrert: Nei
Karbonering: N