Brygger: Per Øyvind Tjeldnes
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 4G Kölsch
OG: 1,050
FG: 1,011
Mengde vørter: 31,0l
Mengde ferdig øl: 25,0l
Alkoholstyrke: 5,5%
Beregnet IBU: 26,0
Beregnet farge: 6,8 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
4,4 kg Pilsner malt
0,25 kg Vienna Malt
0,25 kg Hvetemalt
0,15 kg sukker til priming på flasker

[B]Humle og krydder[/B]
8 gram Magnum humle (14,1%) i 60 minutter
30 gram Nelson Sauvin humle (12,1%) i 10 minutter

[B]Andre ingredienser[/B]
14 gram ph 5,2 stabilizer i meskevannet
1/2 tablett Whirfloc siste 10 minutter av koketiden.
1 tsk Wyeast gjærnæring siste 10 minutter av koketiden.

[B]Meskeinformasjon[/B]
Enstegsmesking i 90 minutter på 67 grader C.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP 029
Gjærmengde: 1 rør + starter
Informasjon om gjæring:
Tilsatt ren O2 etter nedkjøling.
Gjæret på 16 grader i 14 dager
Ettergjæring (karbonering) 14 dager på 18 grader.

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 1. februar 2014
Flasket: 15. februar 2014
Filtrert: Nei
Karbonering: N