Brygger: Per Øyvind Tjeldnes Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 4G Kölsch OG: 1,050 FG: 1,011 Mengde vørter: 31,0l Mengde ferdig øl: 25,0l Alkoholstyrke: 5,5% Beregnet IBU: 26,0 Beregnet farge: 6,8 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 4,4 kg Pilsner malt 0,25 kg Vienna Malt 0,25 kg Hvetemalt 0,15 kg sukker til priming på flasker [B]Humle og krydder[/B] 8 gram Magnum humle (14,1%) i 60 minutter 30 gram Nelson Sauvin humle (12,1%) i 10 minutter [B]Andre ingredienser[/B] 14 gram ph 5,2 stabilizer i meskevannet 1/2 tablett Whirfloc siste 10 minutter av koketiden. 1 tsk Wyeast gjærnæring siste 10 minutter av koketiden. [B]Meskeinformasjon[/B] Enstegsmesking i 90 minutter på 67 grader C. [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP 029 Gjærmengde: 1 rør + starter Informasjon om gjæring: Tilsatt ren O2 etter nedkjøling. Gjæret på 16 grader i 14 dager Ettergjæring (karbonering) 14 dager på 18 grader. [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 1. februar 2014 Flasket: 15. februar 2014 Filtrert: Nei Karbonering: N