Brygger: Rolf Lysfjord Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 6C Imperial IPA OG: 1075 FG: 1009 Mengde vørter: 60,0l Mengde ferdig øl: 50,0l Alkoholstyrke: 8,7% Beregnet IBU: 65,0 Beregnet farge: 22 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 9.000 kg Pale Ale Malt (51.43%) 4.000 kg Maris Otter Malt (22.86%) 3.000 kg Pilsner (17.14%) 0.800 kg Crystal 60 (4.57%) 0.700 kg Crystal 30 (4%) [B]Humle og krydder[/B] 25.0 g Galena Pellet (13% Alpha) @ 90 Minutes (Boil) (0.5 g/L) 40.0 g Magnum Pellet (14.9% Alpha) @ 30 Minutes (Boil) (0.8 g/L) 50.0 g Magnum Pellet (14.9% Alpha) @ 15 Minutes (Boil) (1 g/L) 80.0 g Magnum Pellet (14.9% Alpha) @ 10 Minutes (Boil) (1.6 g/L) 80.0 g Crystal Pellet (2.5% Alpha) @ 5 Minutes (Boil) (1.6 g/L) 60.0 g Citra Pellet (13.7% Alpha) @ 0 Minutes (Boil) (1.2 g/L) 60.0 g Crystal Pellet (2.5% Alpha) @ 0 Minutes (Boil) (1.2 g/L) 40.0 g Citra Pellet (13.7% Alpha) @ 0 Days (Dry Hop) (0.8 g/L) 60.0 g Crystal Pellet (2.5% Alpha) @ 0 Days (Dry Hop) (1.2 g/L) 40.0 g Magnum Pellet (14.9% Alpha) @ 0 Days (Dry Hop) (0.8 g/L) [B]Andre ingredienser[/B] 8.0 g CaSO4 - Calcium Sulfate / Gypsum @ 0 Minutes (Mash) [B]Meskeinformasjon[/B] Dykking under mesk, ca 6 timer pga vær/motor.. Snitt 65C kanskje? Hevet til 72C i 15 min, utmesk på ca 75C. [B]Gjæring[/B] Gjærtype: Safale US-05 Gjærmengde: 3 pakker, hydrert Informasjon om gjæring: 1 min O2, 2l/min, pitchet v 16C , hevet til 17 første døgn. Hevet til 19C de neste 2 uker. [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 13. november 2012 Flasket: 27. november 2012 Filtrert: Nei Karbonering: N