Brygger: Rolf Lysfjord
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 6C Imperial IPA
OG: 1075
FG: 1009
Mengde vørter: 60,0l
Mengde ferdig øl: 50,0l
Alkoholstyrke: 8,7%
Beregnet IBU: 65,0
Beregnet farge: 22 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
9.000 kg Pale Ale Malt (51.43%)
4.000 kg Maris Otter Malt (22.86%)
3.000 kg Pilsner (17.14%)
0.800 kg Crystal 60 (4.57%)
0.700 kg Crystal 30 (4%)

[B]Humle og krydder[/B]
25.0 g Galena Pellet (13% Alpha) @ 90 Minutes (Boil) (0.5 g/L)
40.0 g Magnum Pellet (14.9% Alpha) @ 30 Minutes (Boil) (0.8 g/L)
50.0 g Magnum Pellet (14.9% Alpha) @ 15 Minutes (Boil) (1 g/L)
80.0 g Magnum Pellet (14.9% Alpha) @ 10 Minutes (Boil) (1.6 g/L)
80.0 g Crystal Pellet (2.5% Alpha) @ 5 Minutes (Boil) (1.6 g/L)
60.0 g Citra Pellet (13.7% Alpha) @ 0 Minutes (Boil) (1.2 g/L)
60.0 g Crystal Pellet (2.5% Alpha) @ 0 Minutes (Boil) (1.2 g/L)
40.0 g Citra Pellet (13.7% Alpha) @ 0 Days (Dry Hop) (0.8 g/L)
60.0 g Crystal Pellet (2.5% Alpha) @ 0 Days (Dry Hop) (1.2 g/L)
40.0 g Magnum Pellet (14.9% Alpha) @ 0 Days (Dry Hop) (0.8 g/L)

[B]Andre ingredienser[/B]
8.0 g CaSO4 - Calcium Sulfate / Gypsum  @ 0 Minutes (Mash)

[B]Meskeinformasjon[/B]
Dykking under mesk, ca 6 timer pga vær/motor.. Snitt 65C kanskje? Hevet til 72C i 15 min, utmesk på ca 75C.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Safale US-05
Gjærmengde: 3 pakker, hydrert
Informasjon om gjæring:
1 min O2, 2l/min, pitchet v 16C , hevet til 17 første døgn. Hevet til 19C de neste 2 uker.

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 13. november 2012
Flasket: 27. november 2012
Filtrert: Nei
Karbonering: N