Brygger: Espen Kalstad
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 6C Imperial IPA
OG: 1076
FG: 1013
Mengde vørter: 23,5l
Mengde ferdig øl: 20,0l
Alkoholstyrke: 8,3%
Beregnet IBU: 88,0
Beregnet farge: 13 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
5725 g Pale Malt 5,5 EBC
250 g CaraPils 5 EBC
200 g Caramalt 30 EBC
325 g Wheat Malt 4 EBC

[B]Humle og krydder[/B]
24 g Nelson Sauvin 12,1%, 60 min
20 g Galaxy 13,9%, 15 min
20 g Nelson Sauvin 12,1%, 15 min
20 g Galaxy 13,9%, 5 min
20 g Nelson Sauvin 12,1%, 5 min
25 g Galaxy 13,9%, steep 30 min
25 g Nelson Sauvin 12,1%, steep 30 min
25 g Galaxy 13,9%, post-steep
25 g Nelson Sauvin 12,1%, post-steep
50 g Galaxy 13,9%, tørrhumle i 10 dager
50 g Nelson Sauvin 12,1%, tørrhumle i 10 dager

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
65 grader i 75 min
78 grader i 10 min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Safale US-05
Gjærmengde: 275 mrd. gjærceller
Informasjon om gjæring:
18 grader, gradvis hevet til 21 grader etter stormgjæring.
Coldcrash to siste dager før tapping.

[B]Kommentarer[/B]
Hopstand er beregnet å gi 23 IBU.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 24. februar 2014
Flasket: 10. mars 2014
Filtrert: Nei
Karbonering: N