Brygger: Per Inge Hjørnevik
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 4E Amerikansk pale ale
OG: 1052
FG: 1011
Mengde vørter: 55,0l
Mengde ferdig øl: 50,0l
Alkoholstyrke: 5,38%
Beregnet IBU: 47,71
Beregnet farge: 13,7 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
11700 gr. Pale Malt
  300 gr. Maris Ottar
 1000 Cara red fra Danmark
13000 Gram Totalt

[B]Humle og krydder[/B]
Cascade+Citra 50/50% Alle steg
20+20gr 60 min
50+50gr 15 min
60+60gr  2 min
  260 Gram Totalt

[B]Andre ingredienser[/B]
Gjærnæring 2 ts
Iris Moss 2 Ts.
Clarex
Gelatin

[B]Meskeinformasjon[/B]
67 Grader 
90 Minutter et stegs

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: US Safale 05
Gjærmengde: 2 X 11 Gram 
Informasjon om gjæring:
20 til 22 grader Celcius

[B]Kommentarer[/B]
Kokte 1 time ekstra under målinger før humling
http://www.brewersfriend.com/ibu-calculator/

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 21. juni 2016
Flasket: 29. juni 2016
Filtrert: Nei
Karbonering: F