Brygger: Petter Fornes Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 13A Frukt/grønnsaksøl (basistype 12E Berliner weisse) Ekstra ingredienser: Bringebær OG: 1042 FG: 1010 Mengde vørter: 26,0l Mengde ferdig øl: 22,0l Alkoholstyrke: 4,2% Beregnet IBU: 19,0 Beregnet farge: 6 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 3000 g pilsmalt 2000 g hvetemalt 200 g acidulated malt 4000 g bringebær (i 23 av literne) [B]Humle og krydder[/B] 10 g Admiral pellets 14% AA, 60 min 5 g Admiral pellets 14% AA, 10 min [B]Andre ingredienser[/B] 1 ts CaCl2 Irish moss Gjærnæring [B]Meskeinformasjon[/B] Innmesk 68 30 min 68 30 min 68 20 min 70 10 min 77 [B]Gjæring[/B] Gjærtype: NCYC3995 og surdeig Gjærmengde: 1 dl og 0.5 dl Informasjon om gjæring: 5 L vørter tappet av før kok, gjæret med surdeig. 22 L gjæret i romtemperatur med Vossakveiken (Sigmund Gjernes). Blender de to delene etter 6 dager. Stikker om 21 L til glassballong med tinte bringebær etter nye 1.5 måned. Romtemperatur i ca. 3 måneder før tapping. [B]Kommentarer[/B] Leverer hos Bryggselv på Hasle [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 11. juli 2015 Flasket: 12. desember 2015 Filtrert: Nei Karbonering: N