Brygger: Petter Fornes
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 13A Frukt/grønnsaksøl (basistype 12E Berliner weisse)
Ekstra ingredienser: Bringebær
OG: 1042
FG: 1010
Mengde vørter: 26,0l
Mengde ferdig øl: 22,0l
Alkoholstyrke: 4,2%
Beregnet IBU: 19,0
Beregnet farge: 6 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
3000 g pilsmalt
2000 g hvetemalt
200 g acidulated malt

4000 g bringebær (i 23 av literne)

[B]Humle og krydder[/B]
10 g Admiral pellets 14% AA, 60 min
5 g Admiral pellets 14% AA, 10 min

[B]Andre ingredienser[/B]
1 ts CaCl2
Irish moss
Gjærnæring

[B]Meskeinformasjon[/B]
Innmesk 68
30 min 68 
30 min 68
20 min 70 
10 min 77

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: NCYC3995 og surdeig
Gjærmengde: 1 dl og 0.5 dl
Informasjon om gjæring:
5 L vørter tappet av før kok, gjæret med surdeig.
22 L gjæret i romtemperatur med Vossakveiken (Sigmund Gjernes).
Blender de to delene etter 6 dager.
Stikker om 21 L til glassballong med tinte bringebær etter nye 1.5 måned. Romtemperatur i ca. 3 måneder før tapping.

[B]Kommentarer[/B]
Leverer hos Bryggselv på Hasle

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 11. juli 2015
Flasket: 12. desember 2015
Filtrert: Nei
Karbonering: N