Brygger: Øyvind Aardal
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 8E Moderne porter og stout
OG: 1,064
FG: 1,013
Mengde vørter: 64,0l
Mengde ferdig øl: 60,0l
Alkoholstyrke: 6,7%
Beregnet IBU: 40,5
Beregnet farge: 68,6 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
15,61kg Thomas Fawcett Maris Otter Pale
1,54kg Thomas Fawcett Crystal 60L
0,96kg Weyermann Munich I
0,58kg Thomas Fawcett Chocolate Malt
0,40kg BlackPrinz
0,23kg BEST Black Malt

[B]Humle og krydder[/B]
65g Centennial 8.3% @ 90min
100g Northern Brewer 7,6% @ 15min
60g East Kent Goldings 2014 5,8% @ 15min

[B]Andre ingredienser[/B]
21,76g Calcium Sulfate
19,93g Calcium Cloride
16,94g Bakepulver
9,51g MgSO4
7,71g Bordsalt
6g Kalk
1,5stk Whirlfloc
3tsp WLN1000

[B]Meskeinformasjon[/B]
60min temperaturmesk på 65 grader
Fosforsyre 75% til 5,2PH
No-sparge

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP007
Gjærmengde: ca 1000 mrd
Informasjon om gjæring:
Gjæret i konisk gjæringskar på 19 grader i 14 dager. Deretter kjølt ned til 4 grader og tappet på fat.

[B]Kommentarer[/B]
Karbonert til ca 2.5 og beergunnet til konkurransen.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 31. desember 2017
Flasket: 17. januar 2018
Filtrert: Nei
Karbonering: F