Brygger: Øyvind Aardal Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 8E Moderne porter og stout OG: 1,064 FG: 1,013 Mengde vørter: 64,0l Mengde ferdig øl: 60,0l Alkoholstyrke: 6,7% Beregnet IBU: 40,5 Beregnet farge: 68,6 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 15,61kg Thomas Fawcett Maris Otter Pale 1,54kg Thomas Fawcett Crystal 60L 0,96kg Weyermann Munich I 0,58kg Thomas Fawcett Chocolate Malt 0,40kg BlackPrinz 0,23kg BEST Black Malt [B]Humle og krydder[/B] 65g Centennial 8.3% @ 90min 100g Northern Brewer 7,6% @ 15min 60g East Kent Goldings 2014 5,8% @ 15min [B]Andre ingredienser[/B] 21,76g Calcium Sulfate 19,93g Calcium Cloride 16,94g Bakepulver 9,51g MgSO4 7,71g Bordsalt 6g Kalk 1,5stk Whirlfloc 3tsp WLN1000 [B]Meskeinformasjon[/B] 60min temperaturmesk på 65 grader Fosforsyre 75% til 5,2PH No-sparge [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP007 Gjærmengde: ca 1000 mrd Informasjon om gjæring: Gjæret i konisk gjæringskar på 19 grader i 14 dager. Deretter kjølt ned til 4 grader og tappet på fat. [B]Kommentarer[/B] Karbonert til ca 2.5 og beergunnet til konkurransen. [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 31. desember 2017 Flasket: 17. januar 2018 Filtrert: Nei Karbonering: F