Brygger: Rolf Bakke Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 5G Old ale OG: 1070 FG: 1022 Mengde vørter: 20,0l Mengde ferdig øl: 18,5l Alkoholstyrke: 6,3% Beregnet IBU: 38,0 Beregnet farge: 40 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 3500 gr. Pale Ale, Maris Otter, EBC 5 1000 gr. Pale Crystalmalt, EBC 70 1000 gr. Hvete malt hel, EBC 4 850 gr. Munich Malt, EBC 15 500 gr. Hvete flaket, EBC 3,2 300 gr. Melanoidin, EBC 65 150 gr. Amber, EBC 45 75 gr. Brown malt, EBC 185 75 gr. Chocholade malt, EBC 900 [B]Humle og krydder[/B] 28 gr. Target Pellets, IBU 10,5, koketid 01:00 10 gr. East Kent Goldings, IBU, koketid 00:15 10 gr. East Kent Goldings, IBU 4, koketid 00:05 [B]Andre ingredienser[/B] 3,3 gr. CaCl2 Kalsiumklorid 1,3 gr. CaCO3 Kalsiumkarbonat 2,0 gr. CaSO4 Kalsiumsulfat 3,1 gr. NaHCO3 Natriumbikarbonat 7,5 gr. Klar urt, 15 min. 2,3 gr. Wyeast gjærnæring, 15 min. [B]Meskeinformasjon[/B] 68°C, 60 min 78°C, 20 min [B]Gjæring[/B] Gjærtype: White Labs Dry English Ale yeast, WLP 007 Gjærmengde: Slurry 176 ml. Informasjon om gjæring: 19°C, 14 dager [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 6. juni 2012 Flasket: 16. juli 2012 Filtrert: Nei Karbonering: N