Brygger: Thomas Aasberg
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 13C Trelagret øl (basistype 5F Skotsk sterk ale/Wee heavy)
Ekstra ingredienser: Eikechips og Whisky
OG: 1093
FG: 1028
Mengde vørter: 27,0l
Mengde ferdig øl: 25,0l
Alkoholstyrke: 8,6%
Beregnet IBU: 35,0
Beregnet farge: 79 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
58% Pale Malt
9% Oat Malt
9% Dark Crystal 400 EBC
9% Cara Bohemian 200 EBC
7% Cara Crystal 120 EBC
4% Crystal Rye 175 EBC
4% Molasses

[B]Humle og krydder[/B]
100g Fuggle @ 60 min
15g Target @ 60 min

[B]Andre ingredienser[/B]
40g Amerikansk eikechips og 40g Sherry eikechips lakt på Laphroaig whisky i 4 mnd og tilsatt etter 18 dagers gjæring.
10 dagers liggetid.

[B]Meskeinformasjon[/B]
66 grader i 90 min
77 grader i 15 min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP028
Gjærmengde: 1 rør i 2.5l starter
Informasjon om gjæring:
20 grader i 28 dager

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 20. februar 2016
Flasket: 19. mars 2016
Filtrert: Nei
Karbonering: N