Brygger: Thomas Aasberg Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 13C Trelagret øl (basistype 5F Skotsk sterk ale/Wee heavy) Ekstra ingredienser: Eikechips og Whisky OG: 1093 FG: 1028 Mengde vørter: 27,0l Mengde ferdig øl: 25,0l Alkoholstyrke: 8,6% Beregnet IBU: 35,0 Beregnet farge: 79 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 58% Pale Malt 9% Oat Malt 9% Dark Crystal 400 EBC 9% Cara Bohemian 200 EBC 7% Cara Crystal 120 EBC 4% Crystal Rye 175 EBC 4% Molasses [B]Humle og krydder[/B] 100g Fuggle @ 60 min 15g Target @ 60 min [B]Andre ingredienser[/B] 40g Amerikansk eikechips og 40g Sherry eikechips lakt på Laphroaig whisky i 4 mnd og tilsatt etter 18 dagers gjæring. 10 dagers liggetid. [B]Meskeinformasjon[/B] 66 grader i 90 min 77 grader i 15 min [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP028 Gjærmengde: 1 rør i 2.5l starter Informasjon om gjæring: 20 grader i 28 dager [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 20. februar 2016 Flasket: 19. mars 2016 Filtrert: Nei Karbonering: N