Brygger: Per Øyvind Tjeldnes
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 2C Märzen
OG: 1,054
FG: 1,011
Mengde vørter: 56,0l
Mengde ferdig øl: 52,0l
Alkoholstyrke: 5,6%
Beregnet IBU: 26,0
Beregnet farge: 19,4 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Vienna malt, 4,5 kilo
Munich malt, 4 kilo
Pilsmalt, 3,75 kilo
Carafa special 3, 100 gram
Sukker til flaskekarbonering, 310 gram

[B]Humle og krydder[/B]
35 gram Magnum (13,1%), 
60 minutter kok
100 gram Tettnang (4,2%), 
10 minutter kok

[B]Andre ingredienser[/B]
12 gram Kalsiumklorid i mesk
6 gram Kalsiumsulfat i mesk
2 gram Kalsiumklorid i skyllevannet
1 gram Kalsiumsulfat i skyllevannet
1 whirlfloctablett, 10 minutter kok
1 tsk Wyeast gjærnæring, 10 minutter kok

[B]Meskeinformasjon[/B]
66 grader i 75 minutter
78 grader i 5 minutter

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP 833
Gjærmengde: 2 rør, 4 l. starter
Informasjon om gjæring:
12 grader i 20 dager
20 grader i 14 dager, ettergjæring på flasker (karbonering)

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 10. januar 2016
Flasket: 30. januar 2016
Filtrert: Nei
Karbonering: N