Brygger: Jostein Follinglo Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 9E Imperial stout OG: 1,094 FG: 1,023 Mengde vørter: 25,0l Mengde ferdig øl: 24,0l Alkoholstyrke: 10,0% Beregnet IBU: 107,0 Beregnet farge: 83 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 3500g Pale malt 500g Pilsner malt 500g Munich 2 350g Havre malt 175g Crystal malt mørk 175g Pale Crystal malt 100g Caramel malt lys 100g Caramel malt mørk 250g Black malt 350g Brown malt 175g Chocolade malt 175g Pale Chocolade malt 350g Roasted Barley 300g Peated Malt 2500g DME [B]Humle og krydder[/B] 30g Magnum 90min 60g Columbus 90min 85g Citra 15min 50g Hallertauer Mittelfrueh 50g Eikechips marinert i 150ml Laphroaig (48%) i 2 uker. Tilsatt 2016-01-01. [B]Andre ingredienser[/B] I mesk: 5g NaHCO3 10g CaCO3 1,5g Protafloc 15min [B]Meskeinformasjon[/B] 65 grader C 90min 78 grader C 15min [B]Gjæring[/B] Gjærtype: Safale US-05 Gjærmengde: 6 pk Informasjon om gjæring: 19 grader C, 24 timer. 21 grader C, 8 dager. 25 grader C, 5 dager. [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 18. desember 2015 Flasket: 7. januar 2016 Filtrert: Nei Karbonering: N