Brygger: Einar Michelsen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 4C Engelsk strong bitter/Engelsk pale ale
OG: 1054
FG: 1014
Mengde vørter: 26,0l
Mengde ferdig øl: 26,0l
Alkoholstyrke: 5,2%
Beregnet IBU: 30,0
Beregnet farge: 29 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Maris Otter Pale Malt	5	EBC	4500	g	
Flaked Corn	1	EBC	500	g	
Chocolate Malt	800	EBC	150	g	
Crystal Malt	135	EBC	200	g	
Dry Light Extract	8	EBC	700	g	
Cane Sugar (light)	20	EBC	172	g
Supplerer med 500 gram DME etter et par dager, i en liter vann

[B]Humle og krydder[/B]
hallenger	8.4	%	30	g	60	min	
East Kent Golding	6.5	%	30	g	10	min	
Crystal	4.9	%	30	g	10	min

[B]Andre ingredienser[/B]
CaCl2 (meskevann): 8 gram
CaCO3 (kun mesk): 4 gram
NaHCO3 (kun mesk): 8 gram
En kork Lactol

[B]Meskeinformasjon[/B]
Mash step	52	°C	10	min	
Mash step	68	°C	45	min	
Mash step	78	°C	5	min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP007 Dry English
Gjærmengde: starter
Informasjon om gjæring:
19 g. i 11 dager. 21 gr. i tre dager

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 19. januar 2018
Flasket: 6. februar 2018
Filtrert: Nei
Karbonering: N