Brygger: Torkjel Austad
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 13G Klassisk norsk hjemmebrygg
OG: 1,081
FG: 1,016
Mengde vørter: 25,0l
Mengde ferdig øl: 25,0l
Alkoholstyrke: 8,9%
Beregnet IBU: 15,0
Beregnet farge: 20 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
4.8 kg Pilsner malts
4,7 kg Pale ale malts
1 kg Caramel pils malts
1 kg Smoked (beech) malts
0.5 kg flaked rye

[B]Humle og krydder[/B]
100 g Saaz hops, 40 g in the mash - and 60 g boiled separately in with 3 liter wort - before tossed back into fermentation bucket.

[B]Andre ingredienser[/B]
Juniper branches

[B]Meskeinformasjon[/B]
Mash in in at 69 degrees, 1,5 hour
Mash out at 78 degrees - 1 litre per minute.
40 g hops in the mash.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Ebbegården kveiken
Gjærmengde: 5 ml
Informasjon om gjæring:
Fermented to 1.020 after 2 days. 1.016 after 1 week.

[B]Kommentarer[/B]
Raw ale! This ale is not boiled. After mashing, straight to fermentation bucket.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 10. desember 2017
Flasket: 17. desember 2017
Filtrert: Nei
Karbonering: N