Brygger: Arne Jervell
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 3C Doppelbock
OG: 1,072
FG: 1,016
Mengde vørter: 30,4l
Mengde ferdig øl: 19,0l
Alkoholstyrke: 7,8%
Beregnet IBU: 27,0
Beregnet farge: 45 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
6052 g Munich Malt (Lys) (BestMalz)
2136 g Pilsnermalt Heidelberg (BestMalz)
356 g Dark Crystal Malt (Thomas Fawcett)
178 gCaramunich I 90 EBC (Weyermann)
178 g Melanoidin Malt (BestMalz)

[B]Humle og krydder[/B]
30 g Hallertau Mittelfrüh 4.7% @ 55 min
40 g Tettnang 4.2% @ 55 min
20 g Hallertau Hersbrucker 2.3% @ 55 min

[B]Andre ingredienser[/B]
1/2 tablett Whirlfloc
1 tablett Servomyces gjærnæring

[B]Meskeinformasjon[/B]
15 minutter @ 50°C
60 minutter @ 68°C (x2, dobbeltmesket på Speidel Braumeister 20L)

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP833
Gjærmengde: 2L starter av 4 pk
Informasjon om gjæring:
Sette gjær: 9°C
Gjæringstrinn 1: 10°C til 50% utgjæret
Øk til 19°C over 3 dager
Gjæringstrinn 2: 19°C til ferdig utgjæret
Senk til 1°C over 9 dager
Gjæringstrinn 3: 1°C Lagre til ferdig

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 21. oktober 2016
Flasket: 3. desember 2016
Filtrert: Nei
Karbonering: F