Brygger: Arne Jervell Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 3C Doppelbock OG: 1,072 FG: 1,016 Mengde vørter: 30,4l Mengde ferdig øl: 19,0l Alkoholstyrke: 7,8% Beregnet IBU: 27,0 Beregnet farge: 45 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 6052 g Munich Malt (Lys) (BestMalz) 2136 g Pilsnermalt Heidelberg (BestMalz) 356 g Dark Crystal Malt (Thomas Fawcett) 178 gCaramunich I 90 EBC (Weyermann) 178 g Melanoidin Malt (BestMalz) [B]Humle og krydder[/B] 30 g Hallertau Mittelfrüh 4.7% @ 55 min 40 g Tettnang 4.2% @ 55 min 20 g Hallertau Hersbrucker 2.3% @ 55 min [B]Andre ingredienser[/B] 1/2 tablett Whirlfloc 1 tablett Servomyces gjærnæring [B]Meskeinformasjon[/B] 15 minutter @ 50°C 60 minutter @ 68°C (x2, dobbeltmesket på Speidel Braumeister 20L) [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP833 Gjærmengde: 2L starter av 4 pk Informasjon om gjæring: Sette gjær: 9°C Gjæringstrinn 1: 10°C til 50% utgjæret Øk til 19°C over 3 dager Gjæringstrinn 2: 19°C til ferdig utgjæret Senk til 1°C over 9 dager Gjæringstrinn 3: 1°C Lagre til ferdig [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 21. oktober 2016 Flasket: 3. desember 2016 Filtrert: Nei Karbonering: F