Brygger: Petter Fornes Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 7C Belgisk wit OG: 1046 FG: 1011 Mengde vørter: 24,0l Mengde ferdig øl: 23,0l Alkoholstyrke: 4,6% Beregnet IBU: 22,0 Beregnet farge: 6 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 2600 g Pilsmalt 1800 g flaket hvete 250 g havregryn 500 g sauermalt [B]Humle og krydder[/B] 10 g Northern Brewer pellets 10.5% 60 min 20 g Motueka pellets 6.7% 15 min 30 g Motueka pellets 6.7% 5 min [B]Andre ingredienser[/B] Litt kalsiumsulfat og -klorid i mesken. Gjærnæring. [B]Meskeinformasjon[/B] Halvparten meskes på 63 grader i 30 min med 21 l vann. Tilsetter så 10 l vann som har stått ute over natta, litt isbiter i, blir ca. 37 grader. Tilsetter så andre halvdel malt, blir litt over kanten på maltrøret. mesker på 37 grader i 30 min, økes til 44 i 15 min og meskes ferdig på 66 grader i 40 min til. Tappet da ut som no-sparge. [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP Brett C Gjærmengde: Slurry Informasjon om gjæring: Kjølt ned til 17 grader, gjærer 2 uker i romtemperatur 19 grader [B]Kommentarer[/B] Karbonert med 145 g sukker. [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 18. januar 2014 Flasket: 5. februar 2014 Filtrert: Nei Karbonering: N