Brygger: Petter Fornes
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 7C Belgisk wit
OG: 1046
FG: 1011
Mengde vørter: 24,0l
Mengde ferdig øl: 23,0l
Alkoholstyrke: 4,6%
Beregnet IBU: 22,0
Beregnet farge: 6 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
2600 g Pilsmalt
1800 g flaket hvete
250 g havregryn
500 g sauermalt

[B]Humle og krydder[/B]
10 g Northern Brewer pellets 10.5% 60	min
20 g Motueka pellets 6.7% 15	min
30 g Motueka pellets 6.7% 5	min

[B]Andre ingredienser[/B]
Litt kalsiumsulfat og -klorid i mesken.
Gjærnæring.

[B]Meskeinformasjon[/B]
Halvparten meskes på 63 grader i 30 min med 21 l vann. Tilsetter så 10 l vann som har stått ute over natta, litt isbiter i, blir ca. 37 grader. Tilsetter så andre halvdel malt, blir litt over kanten på maltrøret. mesker på 37 grader i 30 min, økes til 44 i 15 min og meskes ferdig på 66 grader i 40 min til. Tappet da ut som no-sparge.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP Brett C
Gjærmengde: Slurry
Informasjon om gjæring:
Kjølt ned til 17 grader, gjærer 2 uker i romtemperatur 19 grader

[B]Kommentarer[/B]
Karbonert med 145 g sukker.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 18. januar 2014
Flasket: 5. februar 2014
Filtrert: Nei
Karbonering: N