Brygger: Rolf Lysfjord
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 8E Moderne porter og stout
OG: 1064
FG: 1015
Mengde vørter: 60,0l
Mengde ferdig øl: 50,0l
Alkoholstyrke: 6,3%
Beregnet IBU: 135,0
Beregnet farge: 64 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
12.000 kg Maris Otter Malt (76.43%)
2.500 kg Brown Malt (15.92%)
0.700 kg Amber Malt (4.46%)
0.500 kg Black Malt (3.18%)

[B]Humle og krydder[/B]
200.0 g East Kent Golding Pellet (6.4% Alpha) @ 120 Minutes (Boil) (4 g/L)
100.0 g East Kent Golding Pellet (6.4% Alpha) @ 60 Minutes (Boil) (2 g/L)
100.0 g East Kent Golding Pellet (6.4% Alpha) @ 30 Minutes (Boil) (2 g/L)
100.0 g East Kent Golding Pellet (6.4% Alpha) @ 0 Days (Dry Hop) (2 g/L)

[B]Andre ingredienser[/B]
32.0 g CaCO2 - (Mesk) - Kalsiumkarbonat @ 0 Minutes (Mash)
12.0 g CaSO4 - Calcium Sulfate / Gypsum  @ 0 Minutes (Mash)
16.0 g NaHCO3 (Mesk) - Natriumbikarbonat @ 0 Minutes (Mash)
10.0 g PH 5.2 @ 0 Minutes (Mash)

[B]Meskeinformasjon[/B]
120 min @ 67C

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP023
Gjærmengde: 2 rør i 3l starter
Informasjon om gjæring:
14 dager @ 17-21C

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 14. januar 2014
Flasket: 18. mars 2014
Filtrert: Nei
Karbonering: F