Brygger: Rolf Lysfjord Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 8E Moderne porter og stout OG: 1064 FG: 1015 Mengde vørter: 60,0l Mengde ferdig øl: 50,0l Alkoholstyrke: 6,3% Beregnet IBU: 135,0 Beregnet farge: 64 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 12.000 kg Maris Otter Malt (76.43%) 2.500 kg Brown Malt (15.92%) 0.700 kg Amber Malt (4.46%) 0.500 kg Black Malt (3.18%) [B]Humle og krydder[/B] 200.0 g East Kent Golding Pellet (6.4% Alpha) @ 120 Minutes (Boil) (4 g/L) 100.0 g East Kent Golding Pellet (6.4% Alpha) @ 60 Minutes (Boil) (2 g/L) 100.0 g East Kent Golding Pellet (6.4% Alpha) @ 30 Minutes (Boil) (2 g/L) 100.0 g East Kent Golding Pellet (6.4% Alpha) @ 0 Days (Dry Hop) (2 g/L) [B]Andre ingredienser[/B] 32.0 g CaCO2 - (Mesk) - Kalsiumkarbonat @ 0 Minutes (Mash) 12.0 g CaSO4 - Calcium Sulfate / Gypsum @ 0 Minutes (Mash) 16.0 g NaHCO3 (Mesk) - Natriumbikarbonat @ 0 Minutes (Mash) 10.0 g PH 5.2 @ 0 Minutes (Mash) [B]Meskeinformasjon[/B] 120 min @ 67C [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP023 Gjærmengde: 2 rør i 3l starter Informasjon om gjæring: 14 dager @ 17-21C [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 14. januar 2014 Flasket: 18. mars 2014 Filtrert: Nei Karbonering: F