Brygger: Kai Berthelsen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 8C Oatmeal stout
OG: 1070
FG: 1020
Mengde vørter: 100,0l
Mengde ferdig øl: 86,0l
Alkoholstyrke: 6,0%
Beregnet IBU: 45,0
Beregnet farge: 100 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
19 kg Pale Ale malt
2,4 kg Roasted Barley
1,2 kg  Sjokolademalt
0,6 kg Hvetemalt
1,2 kg Cara Red
1,5 kg Havregryn

[B]Humle og krydder[/B]
200 gr. East Kent Golding 90 min
150 gr. East Kent Golding 15 min

[B]Andre ingredienser[/B]
1/2 dl kalsiumklorid
1 tabl. Protafloc
25 dråper Clarex

[B]Meskeinformasjon[/B]
Trinnmesking.
Innmesking til 68 grader, 55-60 liter vann
Forsukringstid 60 min
Temperaturheving til 72 grader med vann og tilsetting av 1,5 kg havregryn kokt opp i 10 liter vann til en velling
Henstand 20 min.
Deretter 76 graders vann for avrenning til 100 liter vørter.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Safale-04
Gjærmengde: Ca 1,5 liter
Informasjon om gjæring:
Laget en starter 1 døgn før brygging bestående av 4 bokser 0,33 liter vørterøl for å koke ut co2, og tilsatt 4 ss maltekstrakt. Dette kjølt ned til 20 grader og så pisket inn 4 ss Safale-04.
Vørteren gjæret i 7 dager på 20 grader.
Ettergjæring på flaske i 10 dager-
320gr. brunt sukker kokt opp i 1 liter vann

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 12. november 2015
Flasket: 22. november 2015
Filtrert: Nei
Karbonering: N