Brygger: Kai Berthelsen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 8C Oatmeal stout OG: 1070 FG: 1020 Mengde vørter: 100,0l Mengde ferdig øl: 86,0l Alkoholstyrke: 6,0% Beregnet IBU: 45,0 Beregnet farge: 100 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 19 kg Pale Ale malt 2,4 kg Roasted Barley 1,2 kg Sjokolademalt 0,6 kg Hvetemalt 1,2 kg Cara Red 1,5 kg Havregryn [B]Humle og krydder[/B] 200 gr. East Kent Golding 90 min 150 gr. East Kent Golding 15 min [B]Andre ingredienser[/B] 1/2 dl kalsiumklorid 1 tabl. Protafloc 25 dråper Clarex [B]Meskeinformasjon[/B] Trinnmesking. Innmesking til 68 grader, 55-60 liter vann Forsukringstid 60 min Temperaturheving til 72 grader med vann og tilsetting av 1,5 kg havregryn kokt opp i 10 liter vann til en velling Henstand 20 min. Deretter 76 graders vann for avrenning til 100 liter vørter. [B]Gjæring[/B] Gjærtype: Safale-04 Gjærmengde: Ca 1,5 liter Informasjon om gjæring: Laget en starter 1 døgn før brygging bestående av 4 bokser 0,33 liter vørterøl for å koke ut co2, og tilsatt 4 ss maltekstrakt. Dette kjølt ned til 20 grader og så pisket inn 4 ss Safale-04. Vørteren gjæret i 7 dager på 20 grader. Ettergjæring på flaske i 10 dager- 320gr. brunt sukker kokt opp i 1 liter vann [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 12. november 2015 Flasket: 22. november 2015 Filtrert: Nei Karbonering: N