Brygger: Kurt Haugen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 5G Old ale
OG: 1,073
FG: 1,019
Mengde vørter: 22,0l
Mengde ferdig øl: 20,0l
Alkoholstyrke: 7,3%
Beregnet IBU: 41,0
Beregnet farge: 43 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Maris Otter pale malt 5500 g
Munich malt 500 g
Pale chocolate 300 g
Crystal (45 L) 200 g
Crystal (60 L) 200 g
Crystal (90 L) 100 g
Melasse (Black strap) 250 g

[B]Humle og krydder[/B]
Magnum 35 g @ 60 min
East Kent Golding 30 g @ 5 min

[B]Andre ingredienser[/B]
Whirlfloc
Gjærnæring
Brewers Clarex

[B]Meskeinformasjon[/B]
70 min @ 66 grader C
10 min @ 78 grader C

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Safale S-04
Gjærmengde: 3 pakker
Informasjon om gjæring:
18 grader i én uke + 19 grader i én uke

[B]Kommentarer[/B]
Gjæren ble rehydrert før pitching.
7,3 % ABV er medregnet 6 g/l naturlig karbonering. Karboneringsgjær: CBC-1

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 26. august 2017
Flasket: 13. september 2017
Filtrert: Nei
Karbonering: N