Brygger: Per Øyvind Tjeldnes
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 6B Amerikansk IPA
OG: 1,068
FG: 1,008
Mengde vørter: 31,0l
Mengde ferdig øl: 24,0l
Alkoholstyrke: 7,9%
Beregnet IBU: 82,0
Beregnet farge: 18,2 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
6 kg Maris Otter Pale malt
0,3 kg Crystal malt
0,2 kg Hvetemalt
0,15 kg sukker til priming på flasker

[B]Humle og krydder[/B]
25 gram Galaxy humle (14,5%)
i 60 minutter
30 gram Galaxy humle (14,5%) i 15 minutter
20 gram Nelson Sauvin (12,1%) i 15 minutter
30 gram Galaxy humle (14,5%) i 5 minutter
20 gram Nelson Sauvin (12,1%) i 5 minutter
30 gram Galaxy humle (14,5%) 7 dager tørrhumling
20 gram Nelson Sauvin (12,1%) 7 dager tørrhumling

[B]Andre ingredienser[/B]
14 gram ph 5,2 stabilizer i meskevannet
1/2 tablett Whirfloc siste 10 minutter av koketid
1 tsk Wyeast gjærnæring siste 10 minutter av koketid

[B]Meskeinformasjon[/B]
Enstegsmesking i 90 minutter, 67 grader C.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP 001
Gjærmengde: 1 rør + starter
Informasjon om gjæring:
Tilsatt ren O2 etter nedkjøling
Gjæret på 18 grader i 14 dager.
Naturlig karbonert i 14 dager på 20 grader C.

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 8. februar 2014
Flasket: 25. februar 2014
Filtrert: Nei
Karbonering: N