Brygger: Reinhard Mjaatvedt
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 2E Mørk tsjekkisk lager
OG: 1054
FG: 1010
Mengde vørter: 50,0l
Mengde ferdig øl: 45,0l
Alkoholstyrke: 5,3%
Beregnet IBU: 27,5
Beregnet farge: 28,6 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
7,50 kg Pilsner Malt
1,70 kg Caramel Malt 
1,50 kg Munich Malt  
1,00 kg Carared Malt
0,80 kg Caramunich Malt 
0,20 kg Melanoiden Malt

[B]Humle og krydder[/B]
60,00 g Tettnang [5,90 %] - Boil 75,0 min 
60,00 g Saaz [3,30 %] - Boil 45,0 min 
40,00 g Saaz [3,30 %] - Boil 5,0 min 
20,00 g Tettnang [5,90 %] - Boil 5,0 min

[B]Andre ingredienser[/B]
2,00 tsp Irish Moss (Boil 10 mins) 
2 stk Servomyces (boil 10 min)

[B]Meskeinformasjon[/B]
1 meskesteg ved 66C i 90 min.
2.5L vann per kg malt
2,50 tbsp PH 5.2 Stabilizer

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Fermentis W-34/70
Gjærmengde: 4,0 pkg 
Informasjon om gjæring:
12 dager ved 10C

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 23. november 2013
Flasket: 18. desember 2013
Filtrert: Nei
Karbonering: N