Brygger: Reinhard Mjaatvedt Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 2E Mørk tsjekkisk lager OG: 1054 FG: 1010 Mengde vørter: 50,0l Mengde ferdig øl: 45,0l Alkoholstyrke: 5,3% Beregnet IBU: 27,5 Beregnet farge: 28,6 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 7,50 kg Pilsner Malt 1,70 kg Caramel Malt 1,50 kg Munich Malt 1,00 kg Carared Malt 0,80 kg Caramunich Malt 0,20 kg Melanoiden Malt [B]Humle og krydder[/B] 60,00 g Tettnang [5,90 %] - Boil 75,0 min 60,00 g Saaz [3,30 %] - Boil 45,0 min 40,00 g Saaz [3,30 %] - Boil 5,0 min 20,00 g Tettnang [5,90 %] - Boil 5,0 min [B]Andre ingredienser[/B] 2,00 tsp Irish Moss (Boil 10 mins) 2 stk Servomyces (boil 10 min) [B]Meskeinformasjon[/B] 1 meskesteg ved 66C i 90 min. 2.5L vann per kg malt 2,50 tbsp PH 5.2 Stabilizer [B]Gjæring[/B] Gjærtype: Fermentis W-34/70 Gjærmengde: 4,0 pkg Informasjon om gjæring: 12 dager ved 10C [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 23. november 2013 Flasket: 18. desember 2013 Filtrert: Nei Karbonering: N