Brygger: Gard W. Karlsnes Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 10B Lys sterk belgisk ale OG: 1075 FG: 1009 Mengde vørter: 23,0l Mengde ferdig øl: 21,0l Alkoholstyrke: 8,65% Beregnet IBU: 28,7 Beregnet farge: 14 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 5 kg Pilsner Malt 500 g Biscuit malt 500 g Torrified hvete 500 g Flaket havre Sukker - 1 kg. (tilsatt ved -20 min av koking) [B]Humle og krydder[/B] 40 gram Styrian Goldings 5,4% - 60 min. 35 gram Styrian Goldings 5,4% - 15 min. 40 gr. rosiner ved -20 minutter og overført til primærgjæringskar [B]Andre ingredienser[/B] 2 tsk. Irish Moss 1 tsk. gjærnæring [B]Meskeinformasjon[/B] Maxi-BIAB Enkel infusjonsmesking, 18 liter vann tilsatt, 65 grader i en time. Batch-skylling med 10 liter vann tilsatt @ 75 grader. Ingen utmesk forøvrig [B]Gjæring[/B] Gjærtype: Wyeast 3787 Gjærmengde: Gjærkake fra tidligere brygg Informasjon om gjæring: Dette brygget ble pitchet direkte på gjærkaka fra elgr - belgisk enkel etter at denne hadde gjæret i én uke. [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 13. januar 2013 Flasket: 27. januar 2013 Filtrert: Nei Karbonering: N