Brygger: Gard W. Karlsnes
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 10B Lys sterk belgisk ale
OG: 1075
FG: 1009
Mengde vørter: 23,0l
Mengde ferdig øl: 21,0l
Alkoholstyrke: 8,65%
Beregnet IBU: 28,7
Beregnet farge: 14 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
5 kg Pilsner Malt
500 g Biscuit malt
500 g Torrified hvete
500 g Flaket havre
Sukker - 1 kg. (tilsatt ved -20 min av koking)

[B]Humle og krydder[/B]
40 gram Styrian Goldings 5,4% - 60 min.
35 gram Styrian Goldings 5,4% - 15 min.
40 gr. rosiner ved -20 minutter og overført til primærgjæringskar

[B]Andre ingredienser[/B]
2 tsk. Irish Moss
1 tsk. gjærnæring

[B]Meskeinformasjon[/B]
Maxi-BIAB
Enkel infusjonsmesking, 18 liter vann tilsatt, 65 grader i en time.
Batch-skylling med 10 liter vann tilsatt @ 75 grader. Ingen utmesk forøvrig

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Wyeast 3787
Gjærmengde: Gjærkake fra tidligere brygg
Informasjon om gjæring:
Dette brygget ble pitchet direkte på gjærkaka fra elgr - belgisk enkel etter at denne hadde gjæret i én uke.

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 13. januar 2013
Flasket: 27. januar 2013
Filtrert: Nei
Karbonering: N