Brygger: Truls Nordtvedt
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 9E Imperial stout
OG: 1100
FG: 1031
Mengde vørter: 55,0l
Mengde ferdig øl: 50,0l
Alkoholstyrke: 9,2%
Beregnet IBU: 77,0
Beregnet farge: 115 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
20 kg pale malt
600 g cara munich
1,2 kg lys sjokolademalt
1,5 kg svart malt

[B]Humle og krydder[/B]
100 g magnum 13% 60 min
100g kent goldings 5% 10 min
100g kent goldings 5% 1 min

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
30 min 65 grader C
50 min 68 grader C
mashout 78 grader C

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Fermentis Safale US-05
Gjærmengde: 2 pakker
Informasjon om gjæring:
16 grader C

[B]Kommentarer[/B]
Oppskriften er lånt fra brewing classic styles.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 2. oktober 2012
Flasket: 6. november 2012
Filtrert: Nei
Karbonering: N