Brygger: Truls Nordtvedt Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 9E Imperial stout OG: 1100 FG: 1031 Mengde vørter: 55,0l Mengde ferdig øl: 50,0l Alkoholstyrke: 9,2% Beregnet IBU: 77,0 Beregnet farge: 115 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 20 kg pale malt 600 g cara munich 1,2 kg lys sjokolademalt 1,5 kg svart malt [B]Humle og krydder[/B] 100 g magnum 13% 60 min 100g kent goldings 5% 10 min 100g kent goldings 5% 1 min [B]Andre ingredienser[/B] [B]Meskeinformasjon[/B] 30 min 65 grader C 50 min 68 grader C mashout 78 grader C [B]Gjæring[/B] Gjærtype: Fermentis Safale US-05 Gjærmengde: 2 pakker Informasjon om gjæring: 16 grader C [B]Kommentarer[/B] Oppskriften er lånt fra brewing classic styles. [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 2. oktober 2012 Flasket: 6. november 2012 Filtrert: Nei Karbonering: N