Brygger: Per Øyvind Tjeldnes Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 6C Imperial IPA OG: 1,090 FG: 1,020 Mengde vørter: 58,0l Mengde ferdig øl: 45,0l Alkoholstyrke: 9,6% Beregnet IBU: 114,0 Beregnet farge: 25 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 15 kilo Maris Otter Pale malt 1,25 kilo Crystal malt 0,8 kilo hvetemalt 0,75 kilo Carapils 0,5 kilo Melanoidin malt 270 gram sukker til karbonering [B]Humle og krydder[/B] 150 gram Centennial (11,1%) 60 minutter 50 gram Amarillo (6,8%) 15 minutter 50 gram Cascade (6,8%) 15 minutter 50 gram Centennial (11,1%) 15 minutter 50 gram Chinook (12%) 15 minutter 50 gram Amarillo (6,8%) 5 minutter 50 gram Cascade (6,8%) 5 minutter 50 gram Centennial (11,1%) 5 minutter 50 gram Chinook (12%) 5 minutter 50 gram Amarillo (6,8%) 10 dager tørrhumling 50 gram Cascade (6,8%) 10 dager tørrhumling 50 gram Centennial (11,1%) 10 dager tørrhumling 50 gram Chinook (12%) 10 dager tørrhumling 50 gram Simcoe (13%) 10 dager tørrhumling [B]Andre ingredienser[/B] 22 gram gypsum i mesk, 90 min. + 6 gram i skyllevann 6 gram Natron i mesk 90 min. 6 gram kritt (CaCo3) i mesk 90 min. 1 tsk Wyeast gjærnæring 15 min. kok 1 tablett Whirlfloc 15 minutter kok [B]Meskeinformasjon[/B] 66 grader i 75 minutter 78 grader mashout i 5 minutter [B]Gjæring[/B] Gjærtype: Safale us-05 Gjærmengde: 70 gram Informasjon om gjæring: 14 dager primærgjæring, 18 grader 14 dager karbonering på flasker, 20 grader [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 22. januar 2017 Flasket: 5. februar 2017 Filtrert: Nei Karbonering: N