Brygger: Per Øyvind Tjeldnes
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 6C Imperial IPA
OG: 1,090
FG: 1,020
Mengde vørter: 58,0l
Mengde ferdig øl: 45,0l
Alkoholstyrke: 9,6%
Beregnet IBU: 114,0
Beregnet farge: 25 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
15 kilo Maris Otter Pale malt
1,25 kilo Crystal malt
0,8 kilo hvetemalt
0,75 kilo Carapils
0,5 kilo Melanoidin malt
270 gram sukker til karbonering

[B]Humle og krydder[/B]
150 gram Centennial (11,1%) 60 minutter
50 gram Amarillo (6,8%) 15 minutter
50 gram Cascade (6,8%) 15 minutter
50 gram Centennial (11,1%) 15 minutter
50 gram Chinook (12%) 15 minutter
50 gram Amarillo (6,8%) 5 minutter
50 gram Cascade (6,8%) 5 minutter
50 gram Centennial (11,1%) 5 minutter
50 gram Chinook (12%) 5 minutter
50 gram Amarillo (6,8%) 10 dager tørrhumling
50 gram Cascade (6,8%) 10 dager tørrhumling
50 gram Centennial (11,1%) 10 dager tørrhumling
50 gram Chinook (12%) 10 dager tørrhumling
50 gram Simcoe (13%) 10 dager tørrhumling

[B]Andre ingredienser[/B]
22 gram gypsum i mesk, 90 min. + 6 gram i skyllevann
6 gram Natron i mesk 90 min.
6 gram kritt (CaCo3) i mesk 90 min.
1 tsk Wyeast gjærnæring 15 min. kok
1 tablett Whirlfloc 15 minutter kok

[B]Meskeinformasjon[/B]
66 grader i 75 minutter 
78 grader mashout i 5 minutter

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Safale us-05
Gjærmengde: 70 gram
Informasjon om gjæring:
14 dager primærgjæring, 18 grader
14 dager karbonering på flasker, 20 grader

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 22. januar 2017
Flasket: 5. februar 2017
Filtrert: Nei
Karbonering: N