Brygger: Kai Berthelsen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 6A Engelsk IPA
OG: 1067
FG: 1067
Mengde vørter: 100,0l
Mengde ferdig øl: 86,0l
Alkoholstyrke: 8,0%
Beregnet IBU: 60,0
Beregnet farge: 25 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
20,4 kg Pale Ale malt
1,5 kg Hvetemalt
340 gram Biscuit
1,7 kg Red X

[B]Humle og krydder[/B]
125 gr Galena 13% 90 min
100gr Cascade 7,1% 30 min
100 gr Cascade 7,1% 15 min
45 gr Cascade 7,1% 5 min
75 gr Citra 12% 0 min

[B]Andre ingredienser[/B]
1/2 dl kalsiumklorid
1 tabl Whirfloc
25 dråper Clarex

[B]Meskeinformasjon[/B]
Direkte innmesking til 68 grader.
55-60 liter vann til innmesking
Forsukringstid 60 min.
Deretter vann 76 grader for avrenning til 100 liter vørter

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Bry-97
Gjærmengde: Ca 1,5 liter
Informasjon om gjæring:
20 grader i 7 dager.
Gjæra som  er brukt, har blitt brukt til en APA 3 uker tidligere.
Ettergjæring på flaske i 7 dager  320 gr. brunt sukker kokt opp i 1 liter vann

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 22. februar 2017
Flasket: 1. mars 2017
Filtrert: Nei
Karbonering: N