Brygger: Einar Michelsen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 9E Imperial stout OG: 1099 FG: 1022 Mengde vørter: 30,0l Mengde ferdig øl: 31,5l Alkoholstyrke: 10,0% Beregnet IBU: 46,0 Beregnet farge: 65 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 500 g Cara Crystal 120 EBC 6100 g Pale Malt 7 EBC 2000 g Wheat Malt 3 EBC 600 g Chocolate Malt 800 EBC 200 g Smoked Malt 6 EBC 500 g Demerera Sugar 1500 g Dry Light Extract [B]Humle og krydder[/B] Fuggle 4.0% alpha 100 g 60 minutes Challenger 7.6% alpha 100 g 15 minutes Simcoe 13% alpha 50 g 5 minutes Simcoe 13% alpha 60 g dry hopped [B]Andre ingredienser[/B] Lakris (25 gr.), appelsinskall (55 gr.), vaniljestang (en hel), kanelstang (2 hele) og 54 gr. "Eikechips Whisky medium toast". Laget en "te" (1 l. kok. vann, trekke noen timer) av alt dette (siles) og tilsetter siste 10 min av kok, sammen med Demerasukkeret. [B]Meskeinformasjon[/B] 68 grader i 90 min. (22 l. vann 75 gr. til mesk. og ca. 25 l. 78 gr. skylling) [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP007 Dry English Ale Gjærmengde: 5 rør gjær, ikke gjærstarter Informasjon om gjæring: 5 rør gjær, 2 i en bøtte (12 l.) og 3 i en (18 l.). Ploppet for fullt 25.2 etter jobb. Ca. 16. gr. i rommet. Gjæret ved 16-18 grader i 14 dager. Ettergjæret på flasker ved 21 grader i 14 dager. 6 gr. sukker pr. l. for kullsyre. Tok 150 gr. av hensyn til trub. [B]Kommentarer[/B] All humle ble lagt i humleposer. Justerte humleplanen for å ta høyde for ca. 10 % "tap" pga. posene. Fordelelt på to gjæringsbøtter hhv. 12 og 18 liter. (Blandet ved flasking) Måtte koke med flere kjeler. Har nå kjøpt gassbrenner, og kaster Wilfaplaten... Justerte OG opp med spraymalt. Supplerte med 2 l. vann 1,5 kg. spraymalt og 100 gr. ekstra Demera, som ble kjølt og blandet med resten av den kjølte vørteren. (målet var en OG på 1101) Resultatet ble 5 liter mer øl, og litt lysere øl. :-) [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 24. februar 2013 Flasket: 11. mars 2013 Filtrert: Nei Karbonering: N