Brygger: Øyvind Gulbrandsen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 8C Oatmeal stout
OG: 1,044
FG: 1,014
Mengde vørter: 22,0l
Mengde ferdig øl: 19,0l
Alkoholstyrke: 3,9%
Beregnet IBU: 43,0
Beregnet farge: 68 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
3 kg 2/3 pale ale malt/ 1/3 maris otter
0,7 kg havreflak, ristet i ovnen på 175 °C i 15 min
0,1 aromatic malt, best malz
0,1 kg krystallmalt
0,3 kg svartmalt
0,1 kg pale chocolate malt

[B]Humle og krydder[/B]
25 g magnum, 11,9 % i 60 min

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
Innmesk: 62°C. 62°C i 30 min og 72°C i 30 min. Utmesk 78°C i 10 min. Skylt mesken med seks liter vann.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Wlp 013
Gjærmengde: 1 liter starter
Informasjon om gjæring:
Startet på 18°C og økte til 20°C over tre dager.

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 1. januar 2017
Flasket: 22. januar 2017
Filtrert: Nei
Karbonering: F