Brygger: Øyvind Gulbrandsen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 8C Oatmeal stout OG: 1,044 FG: 1,014 Mengde vørter: 22,0l Mengde ferdig øl: 19,0l Alkoholstyrke: 3,9% Beregnet IBU: 43,0 Beregnet farge: 68 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 3 kg 2/3 pale ale malt/ 1/3 maris otter 0,7 kg havreflak, ristet i ovnen på 175 °C i 15 min 0,1 aromatic malt, best malz 0,1 kg krystallmalt 0,3 kg svartmalt 0,1 kg pale chocolate malt [B]Humle og krydder[/B] 25 g magnum, 11,9 % i 60 min [B]Andre ingredienser[/B] [B]Meskeinformasjon[/B] Innmesk: 62°C. 62°C i 30 min og 72°C i 30 min. Utmesk 78°C i 10 min. Skylt mesken med seks liter vann. [B]Gjæring[/B] Gjærtype: Wlp 013 Gjærmengde: 1 liter starter Informasjon om gjæring: Startet på 18°C og økte til 20°C over tre dager. [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 1. januar 2017 Flasket: 22. januar 2017 Filtrert: Nei Karbonering: F