Brygger: Kåre Kristiansen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 10B Lys sterk belgisk ale
OG: 1,062
FG: 1,005
Mengde vørter: 25,0l
Mengde ferdig øl: 20,0l
Alkoholstyrke: 7,5%
Beregnet IBU: 21,0
Beregnet farge: 7 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Pilsner Malt 4000 g
Sukker 500g
Vienna 625g

[B]Humle og krydder[/B]
Challenger 6.5%, 20g, 90min
Challenger 6.5%, 8g, 20min
Saaz 3.5%, 8g, 20min
Saaz 3.5%, 8g, 90min

[B]Andre ingredienser[/B]
5g bitter og 5g søt tørket appelsinskall trukket i 1 dl. varm vann og tilsatt i cornelius

[B]Meskeinformasjon[/B]
Mash step 55°C, 20 min
Mash step 64°C, 30 min
Mash step 68°C, 10 min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: wlp545
Gjærmengde: starter
Informasjon om gjæring:
17 °C, 12 timer 
19°C, 1 døgn
20°C, 1 døgn
21°C, 3 døgn. 
22 °C, 10 døgn.

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 6. september 2017
Flasket: 27. september 2017
Filtrert: Nei
Karbonering: F