Brygger: Gard W. Karlsnes
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 1C Tsjekkisk pilsner
OG: 1,054
FG: 1,013
Mengde vørter: 47,0l
Mengde ferdig øl: 40,0l
Alkoholstyrke: 5,4%
Beregnet IBU: 39,0
Beregnet farge: 10 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
9500 g Pilsner Malt (3 EBC)
500 g Melanoidin malt (70 EBC)

[B]Humle og krydder[/B]
- 60 min:
90 g Saaz (3 %)

- 30 min:
50 g Saaz (3 %)
45 g Hallertauer Mittelfrüh (4,3 %)

- 15 min:
50 g Saaz (3 %)

- 5 min:
60 g Saaz (3 %)

[B]Andre ingredienser[/B]
-15 min:
6 g gjærnæring
2 stk. whirfloc

[B]Meskeinformasjon[/B]
Enkel dekoksjonsmesk:
Proteinrest @ 50 grader, 35 liter vann, 
14 liter dekoktert (?) i 15 min., tilbakeført til meskekar, 45 min @ 68 grader.
Fly sparget med 24 liter vann @ 80 grader.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP802 & WY2001
Gjærmengde: 3 liter starter
Informasjon om gjæring:
Primær: 15 dager @ 11,5 C
Diacetylrast: 2 dager @ 18 C
Sekundær: 10 dager @ 11,5 C
Lager: 30 dager @ 2 C

[B]Kommentarer[/B]
Koketid: 90 min.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 12. januar 2014
Flasket: 12. mars 2014
Filtrert: Nei
Karbonering: N