Brygger: Christian Johansen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 10B Lys sterk belgisk ale OG: 1,078 FG: 1,005 Mengde vørter: 27,0l Mengde ferdig øl: 21,0l Alkoholstyrke: 9,5% Beregnet IBU: 32,0 Beregnet farge: 8 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 8.5 kg pilsnermalt 0.5 kg viennamalt 0.5 kg sukker [B]Humle og krydder[/B] 60g Saaz @60 minutter 50g Saaz @30 minutter [B]Andre ingredienser[/B] [B]Meskeinformasjon[/B] BIAB. 62C i 1 time x 2 (mesket halvparten av malten, mesket deretter andre halvpart av malten i vørteren fra runde 1). Utmesk 70C 15min. [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP530 Gjærmengde: 2l starter Informasjon om gjæring: Pitch dekantert starter på 19C. Temperaturen steg til 22C i løpet av forholdsvis kort tid. STC holdt temperaturen på 22C ut gjæringsforløpet. Sukker ble tilsatt i sirupsform (enkel sirup: 500g sukker + 500g vann, kokt opp, kjølt ned) etter 5 dager. Etter 10 dager var FG nådd, og ølet sto litt over to uker på 2C for klarning før flasking. [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 15. november 2014 Flasket: 14. desember 2014 Filtrert: Nei Karbonering: N