Brygger: Christian Johansen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 10B Lys sterk belgisk ale
OG: 1,078
FG: 1,005
Mengde vørter: 27,0l
Mengde ferdig øl: 21,0l
Alkoholstyrke: 9,5%
Beregnet IBU: 32,0
Beregnet farge: 8 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
8.5 kg pilsnermalt
0.5 kg viennamalt
0.5 kg sukker

[B]Humle og krydder[/B]
60g Saaz @60 minutter
50g Saaz @30 minutter

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
BIAB.

62C i 1 time x 2 (mesket halvparten av malten, mesket deretter andre halvpart av malten i vørteren fra runde 1).

Utmesk 70C 15min.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP530
Gjærmengde: 2l starter
Informasjon om gjæring:
Pitch dekantert starter på 19C. Temperaturen steg til 22C i løpet av forholdsvis kort tid. STC holdt temperaturen på 22C ut gjæringsforløpet. Sukker ble tilsatt i sirupsform (enkel sirup: 500g sukker + 500g vann, kokt opp, kjølt ned) etter 5 dager. 

Etter 10 dager var FG nådd, og ølet sto litt over to uker på 2C for klarning før flasking.

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 15. november 2014
Flasket: 14. desember 2014
Filtrert: Nei
Karbonering: N