Brygger: Svein Kjetil Hansen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 13E Andre tilsetninger (basistype 9E Imperial stout)
Ekstra ingredienser: Kakaonibs, Jameson Irish Whiskey, Vaniljestenger, Laktose
OG: 1,127
FG: 1,045
Mengde vørter: 20,0l
Mengde ferdig øl: 17,0l
Alkoholstyrke: 11,0%
Beregnet IBU: 65,0
Beregnet farge: 144 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Maris Otter Pale malt 72.4%
Flaket Havre 6.6%
Pale Chocolate malt(600ebc) 6.6%
Carafa 3 (1350ebc) 2%
Chocolate Malt (886ebc) 2%
Roasted Barley(591ebc) 2%

[B]Humle og krydder[/B]
Warrior15% 90min 45.1ibu
Warrior15% 60min 8.4ibu
East Kent Golding5% 60min 11.2ibu
East Kent Golding5% 0min 0ibu
Warrior15% 0min 0ibu

[B]Andre ingredienser[/B]
Jameson Irish Whiskey 1.5 kork
Candissukker 3.3%
Dememera Sukker 3.3%
Kakaonibs 100g 10min + 50g sekundær
Laktose 300g
Vaniljestenger 3stk

[B]Meskeinformasjon[/B]
Mesketemp 69 grader
Utmesk 78 grader ca 8-10min
Mesketid ca 2 timer
Kontinuerlig sirkulasjon med pumpe

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Safale US-05
Gjærmengde: 4 pakker
Informasjon om gjæring:
Gjæret i et temperaturstyrt gjæringsskap med forskjellige temperatursteg. Tilsetting av Whiskey og kakaonibs etter 14 dager til gjæring. Gjæret totalt 4 uker før tappet på Corneliusfat
Gjærtemp første 5 dager: 16.5C
Gjærtemp neste 9 dager: 18.5C
Gjærtemp neste 12 dager: 21C
Gjærtemp siste 2 dager: 2.5C

[B]Kommentarer[/B]
Ølet har vært lagret på Cornelius fat fra tappedato fra oktober 2016 til mars 2017.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 11. september 2016
Flasket: 9. oktober 2016
Filtrert: Nei
Karbonering: F