Brygger: Svein Kjetil Hansen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 13E Andre tilsetninger (basistype 9E Imperial stout) Ekstra ingredienser: Kakaonibs, Jameson Irish Whiskey, Vaniljestenger, Laktose OG: 1,127 FG: 1,045 Mengde vørter: 20,0l Mengde ferdig øl: 17,0l Alkoholstyrke: 11,0% Beregnet IBU: 65,0 Beregnet farge: 144 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] Maris Otter Pale malt 72.4% Flaket Havre 6.6% Pale Chocolate malt(600ebc) 6.6% Carafa 3 (1350ebc) 2% Chocolate Malt (886ebc) 2% Roasted Barley(591ebc) 2% [B]Humle og krydder[/B] Warrior15% 90min 45.1ibu Warrior15% 60min 8.4ibu East Kent Golding5% 60min 11.2ibu East Kent Golding5% 0min 0ibu Warrior15% 0min 0ibu [B]Andre ingredienser[/B] Jameson Irish Whiskey 1.5 kork Candissukker 3.3% Dememera Sukker 3.3% Kakaonibs 100g 10min + 50g sekundær Laktose 300g Vaniljestenger 3stk [B]Meskeinformasjon[/B] Mesketemp 69 grader Utmesk 78 grader ca 8-10min Mesketid ca 2 timer Kontinuerlig sirkulasjon med pumpe [B]Gjæring[/B] Gjærtype: Safale US-05 Gjærmengde: 4 pakker Informasjon om gjæring: Gjæret i et temperaturstyrt gjæringsskap med forskjellige temperatursteg. Tilsetting av Whiskey og kakaonibs etter 14 dager til gjæring. Gjæret totalt 4 uker før tappet på Corneliusfat Gjærtemp første 5 dager: 16.5C Gjærtemp neste 9 dager: 18.5C Gjærtemp neste 12 dager: 21C Gjærtemp siste 2 dager: 2.5C [B]Kommentarer[/B] Ølet har vært lagret på Cornelius fat fra tappedato fra oktober 2016 til mars 2017. [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 11. september 2016 Flasket: 9. oktober 2016 Filtrert: Nei Karbonering: F