Brygger: Martin Andersen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 4E Amerikansk pale ale
OG: 1,056
FG: 1,012
Mengde vørter: 22,0l
Mengde ferdig øl: 18,0l
Alkoholstyrke: 5,8%
Beregnet IBU: 52,0
Beregnet farge: 16 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
75% pale malt
14% Best lys munich malt
6% Thomas Fawcett pale crystal
5% flaket rug

[B]Humle og krydder[/B]
6g Warrior FWH
11g Buzz Bullets 15 min
11g Citra 15 min
11g Columbus 15 min
11g Buzz Bullets WP 20 min
11g Citra WP 20 min
11g Columbus WP 20 min
Tørrhumlet med 33g Columbus, 22g Citra og 11g Buzz Bullets i 3 dager

[B]Andre ingredienser[/B]
Vann justert til ca 100ppm Kalsium, 150ppm Sulfat og 50ppm Klorid

[B]Meskeinformasjon[/B]
64 grader i 75 min, pH i mesken justert til 5,4

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP002
Gjærmengde: 1,5L starter 1 rør
Informasjon om gjæring:
17 grader de første tre dagene så gradvis hevet til 20 grader, senket til 2 grader ca 1 døgn før tapping.

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 21. februar 2014
Flasket: 7. mars 2014
Filtrert: Nei
Karbonering: N