Brygger: Gustav Foseid
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 13A Frukt/grønnsaksøl (basistype 1A Moderne lys lager)
Ekstra ingredienser: Tomat
OG: 1048
FG: 1008
Mengde vørter: 42,0l
Mengde ferdig øl: 40,0l
Alkoholstyrke: 5,4%
Beregnet IBU: 11,0
Beregnet farge: 5 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
7 kg tysk pilsnermalt
4 kg flaked mais

[B]Humle og krydder[/B]
15 g Columbus 12,8% 60 minutter

[B]Andre ingredienser[/B]
Tomatjuice
Bloody mary mix (Mr & Mrs T)


Tilsatt ved flasking

[B]Meskeinformasjon[/B]
Start på 55 grader, økte gradvis til 63 grader
63 grader i 80 minutter

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Saflager W-34/70
Gjærmengde: 5 pakker
Informasjon om gjæring:
Tilsatte 4 pakker ved start av gjæring.
Ei uke på ca 9 grader.
Økte til ca 13 grader etter ei uke og tilsatte mer gjær

[B]Kommentarer[/B]
Oppskrift for basisølet. Tomat tilsatt ved flasking. Deretter pasteurisert.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 30. desember 2012
Flasket: 24. mars 2013
Filtrert: Ja
Karbonering: F