Brygger: Øyvind Aardal
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 8E Moderne porter og stout
OG: 1,063
FG: 1,016
Mengde vørter: 80,0l
Mengde ferdig øl: 70,0l
Alkoholstyrke: 5,4%
Beregnet IBU: 30,6
Beregnet farge: 77,6 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Maris Otter 74,3%
Brown Malt 11,4%
Chateau Cara Gold 5,7%
Flaked Wheat 3,1%
Crisp Chocolate 2,9%
BlackPrinz 2,6%

[B]Humle og krydder[/B]
East Kent Goldings 28,1 IBU @ 60min
East Kent Goldings 38g @10 min

[B]Andre ingredienser[/B]
Whirlfloc 1 tab
WLN1000 1ts
Brewers Clarex 2 rør
Isinglass 10ts @7 dager

[B]Meskeinformasjon[/B]
69 grader 40 minutter
74 grader 10 minutter

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP002
Gjærmengde: 708mrd celler
Informasjon om gjæring:
19,4 grader i 16 dager
12-15 grader i 3 mnd (fat)

[B]Kommentarer[/B]
Flasket med beergun

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 25. november 2016
Flasket: 14. desember 2016
Filtrert: Nei
Karbonering: F