Brygger: Kurt Haugen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 11B Mørk sterk belgisk ale OG: 1,087 FG: 1,012 Mengde vørter: 20,0l Mengde ferdig øl: 18,0l Alkoholstyrke: 9,9% Beregnet IBU: 36,0 Beregnet farge: 42 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] Castle pilsnermalt 3500 g Caste palemalt 3200 g D-180 Candisyrup 900 g [B]Humle og krydder[/B] Magnum 25 g @ 60 min Mittelfruh 10 g @ 15 min Southern Aroma 20 g @ flameout [B]Andre ingredienser[/B] Whirlfloc @ 10 min Gjærnæring @ 10 min [B]Meskeinformasjon[/B] 65 grader C i 70 minutter 78 grader C i 10 minutter [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP530 Gjærmengde: Slurry 4 dl Informasjon om gjæring: Pitchet ved 17,5 grader C. Øket jevnt til 25 grader over 14 dager. [B]Kommentarer[/B] Kokt i ca 3 timer. 4 liter ble tatt ut og kokt inn til 7 dl i separat kjele. Tilbakeført til hovedkjelen – og vann tilført for korrekt OG. [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 17. desember 2017 Flasket: 10. januar 2018 Filtrert: Nei Karbonering: N