Brygger: Kurt Haugen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 11B Mørk sterk belgisk ale
OG: 1,087
FG: 1,012
Mengde vørter: 20,0l
Mengde ferdig øl: 18,0l
Alkoholstyrke: 9,9%
Beregnet IBU: 36,0
Beregnet farge: 42 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Castle pilsnermalt 3500 g
Caste palemalt 3200 g
D-180 Candisyrup 900 g

[B]Humle og krydder[/B]
Magnum 25 g @ 60 min
Mittelfruh 10 g @ 15 min
Southern Aroma 20 g @ flameout

[B]Andre ingredienser[/B]
Whirlfloc @ 10 min
Gjærnæring @ 10 min

[B]Meskeinformasjon[/B]
65 grader C i 70 minutter
78 grader C i 10 minutter

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP530
Gjærmengde: Slurry 4 dl
Informasjon om gjæring:
Pitchet ved 17,5 grader C. Øket jevnt til 25 grader over 14 dager.

[B]Kommentarer[/B]
Kokt i ca 3 timer. 4 liter ble tatt ut og kokt inn til 7 dl i separat kjele. Tilbakeført til hovedkjelen – og vann tilført for korrekt OG.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 17. desember 2017
Flasket: 10. januar 2018
Filtrert: Nei
Karbonering: N