Brygger: Andreas Møller Frich
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 8E Moderne porter og stout
OG: 1,057
FG: 1,014
Mengde vørter: 28,5l
Mengde ferdig øl: 22,0l
Alkoholstyrke: 6,1%
Beregnet IBU: 35,3
Beregnet farge: 55,1 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
3.5 kg maris otter
2.5 kg Munich type 1
500 gram melanoiden malt
250 gram caraaroma
250 gram carafa 1
100 gram roasted barley
50 gram black barley staut

[B]Humle og krydder[/B]
40 gram chinook - 0 min
40 gram EKG - 5 min 
20 gram EKG - 10 min
40 gram saaz - 15 min
40 gram EKG - 60 min

[B]Andre ingredienser[/B]
1,5 tablett wihrfloc 15 min
1 ts gærnering 15 min

[B]Meskeinformasjon[/B]
67 grader i 75 min
skyllet i 5 min med 5,5 liter vann på 75,6 grader

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Wyeast 1084
Gjærmengde: 2 pk
Informasjon om gjæring:
19 grader på dunk i 2 uker 
19 grader på flaske i 3 uker 
3 døgn på 3 grader

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 7. februar 2015
Flasket: 21. februar 2015
Filtrert: Nei
Karbonering: N