Brygger: Marius H. Steen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 11B Mørk sterk belgisk ale
OG: 1,085
FG: 1,016
Mengde vørter: 25,0l
Mengde ferdig øl: 23,0l
Alkoholstyrke: 9,2%
Beregnet IBU: 27,0
Beregnet farge: 38 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
8,5kg Maris Otter
1,1kg Munich type 2
0,26kg Flaked Wheat
0,17kg Caramunich type 2
0,10kg Chocolate malt
0,10kg Special B
0,30kg Candissukker

[B]Humle og krydder[/B]
24gr Magnum 14,2% 60 min
8gr Hallertauer Hersbr. 3,7% 15 min
5gr EKG 5,6% 15 min
7gr Saaz 3,1% 1 min
7gr Styrian Goldings 4,1% 1 min

5gr Orange peel bitter 5 min
3gr Coriander seeds 5 min

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
1t ved 66 grader

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP530
Gjærmengde: ihht mrmalty
Informasjon om gjæring:
3 uker ved 20 grader

[B]Kommentarer[/B]
Karbonert til volco2: 2.4

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 8. august 2012
Flasket: 31. august 2012
Filtrert: Nei
Karbonering: N