Brygger: Øyvind Risan Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 13E Andre tilsetninger (basistype 9D Baltisk porter) Ekstra ingredienser: Lakrisstang OG: 1075 FG: 1015 Mengde vørter: 15,0l Mengde ferdig øl: 12,0l Alkoholstyrke: 7,7% Beregnet IBU: 41,0 Beregnet farge: 66 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 2500g Pilsner malt EBC3 1833g Munich malt EBC15 166g Chocolate malt EBC900 1660g Chocolate malt EBC600 10g Rye malt EBC6 (A little rye is good for the health) [B]Humle og krydder[/B] 15g Chinook Pellets13% @60min 17g Mt.Hood Pellets 5.4% @15min 0.5g raw liquorish-bar pr liter (dissolved in water) added to fermenter 4 days before bottling. [B]Andre ingredienser[/B] [B]Meskeinformasjon[/B] Double mash, 2x 90 min at 67gr [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP001 Gjærmengde: 1dl slurry Informasjon om gjæring: 17gr slowly rising to 20gr during 14 days. Kept at 20gr for 14 days Raw liquorish-bar, dissolved in water, added to fermenter 4 days before bottling. [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 9. desember 2013 Flasket: 11. januar 2014 Filtrert: Nei Karbonering: N