Brygger: Stian Skogly
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 2C Märzen
OG: 1054
FG: 1014
Mengde vørter: 24,0l
Mengde ferdig øl: 22,0l
Alkoholstyrke: 5,3%
Beregnet IBU: 22,0
Beregnet farge: 24,8 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
2,60 kg               Weyermann Münich Malt (17,7 EBC)        
2,30 kg               Weyermann Pilsner Malt (3,9 EBC)        
0,30 kg               Krystallmalt -120L (236,4 EBC)      
0,20 kg               Cara-Pilsener (3,9 EBC)              
0,10 kg               Strøsukker (mot slutten av koketiden)

[B]Humle og krydder[/B]
52,00 g               Saaz [3,50 %] - kokes 60,0 min
25,00 g               Saaz [3,50 %] - kokes   7,0 min

[B]Andre ingredienser[/B]
8,00 g                  Klar urt (Boil 10,0 mins)

[B]Meskeinformasjon[/B]
RIMS

Innmesking 60°C 

63°C     25 min
73°C     40 min
78°C     10 min

Koking 80 min

Skylling til litt over kanten på maltrøret når det er heist opp.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Saflager W-34/70
Gjærmengde: 2 pakker
Informasjon om gjæring:
Gjæres ca 1 måned ved 9 grader.

[B]Kommentarer[/B]
Har bedt om faktura fra Norbrygg 2 ganger, men ikke mottatt. HAr svart JA på spørsmålet om jjeg er medlem. Regner med jeg får faktura før konkurransestart.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 3. februar 2013
Flasket: 8. mars 2013
Filtrert: Nei
Karbonering: N