Brygger: Marius Høye Steen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 9E Imperial stout
OG: 1114
FG: 1029
Mengde vørter: 17,0l
Mengde ferdig øl: 16,0l
Alkoholstyrke: 11,4%
Beregnet IBU: 125,0
Beregnet farge: 110 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
5000 gram Maris Otter
4000 gram Bohem Pils malt
1000 gram Roasted Barley
280 gram Dark Crystal malt
270 gram Roasted Wheat

[B]Humle og krydder[/B]
75 gram Chinook 12% 60 min
50 gram Fuggles 6,5% 10 min
30 gram Fuggles 6,5% 1 min

[B]Andre ingredienser[/B]
1ts gjærnæring
1kpsl servomyces

[B]Meskeinformasjon[/B]
1t @ 68grC

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP007
Gjærmengde: 400 bill celler primær + 300 bill sekundær
Informasjon om gjæring:
Tilsatt 90sek O2, ved 1L/min før gjæring.
Gjæret to uker ved 20grC, deretter tilsatt 500 gram bordsukker.
PGA for høy FG etter tre uker, ble det da tilsatt 0,5ts Alfa-Beta amylase og 300bill fersk gjær WLP007. Deretter to uker senere ble FG 1029.

[B]Kommentarer[/B]
Naturlig karbonert til volco2: 2,3

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 25. oktober 2012
Flasket: 5. januar 2013
Filtrert: Nei
Karbonering: N