Brygger: Marius Høye Steen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 9E Imperial stout OG: 1114 FG: 1029 Mengde vørter: 17,0l Mengde ferdig øl: 16,0l Alkoholstyrke: 11,4% Beregnet IBU: 125,0 Beregnet farge: 110 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 5000 gram Maris Otter 4000 gram Bohem Pils malt 1000 gram Roasted Barley 280 gram Dark Crystal malt 270 gram Roasted Wheat [B]Humle og krydder[/B] 75 gram Chinook 12% 60 min 50 gram Fuggles 6,5% 10 min 30 gram Fuggles 6,5% 1 min [B]Andre ingredienser[/B] 1ts gjærnæring 1kpsl servomyces [B]Meskeinformasjon[/B] 1t @ 68grC [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP007 Gjærmengde: 400 bill celler primær + 300 bill sekundær Informasjon om gjæring: Tilsatt 90sek O2, ved 1L/min før gjæring. Gjæret to uker ved 20grC, deretter tilsatt 500 gram bordsukker. PGA for høy FG etter tre uker, ble det da tilsatt 0,5ts Alfa-Beta amylase og 300bill fersk gjær WLP007. Deretter to uker senere ble FG 1029. [B]Kommentarer[/B] Naturlig karbonert til volco2: 2,3 [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 25. oktober 2012 Flasket: 5. januar 2013 Filtrert: Nei Karbonering: N