Brygger: Øyvind Aardal
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 13B Krydret øl (basistype 9E Imperial stout)
Ekstra ingredienser: 4g Vaniljestang, 3g Kardemomme, 2 nellikspiker, 30g ingefær, 2g kanel
OG: 1,080
FG: 1,006
Mengde vørter: 27,0l
Mengde ferdig øl: 24,0l
Alkoholstyrke: 9,5%
Beregnet IBU: 59,0
Beregnet farge: 85 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Maris Otter Pale Malt 4kg
Dark Crystal 275 EBC 1kg
Amber Malt 125 EBC 1kg
Special B 350 EBC 250g
Chocolate Malt 1200 EBC 200g
Munich Malt 20 EBC 1kg
Brunt sukker 1kg

[B]Humle og krydder[/B]
East Kent Goldings 6.4% 120g i 60 min
East Kent Goldings 6.4% 50g i 15 min
East Kent Goldings 6.4% 20g i 1 min

Vaniljestang 4g i 10 min
Kardemomme 3g i 10min
2 nellikspiker i 10min
fersk ingefær 30g i 10 min
Kanel 2g i 10 min

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
68 grader mesk i 1.5 timer

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: wlp 023
Gjærmengde: tre liter starter
Informasjon om gjæring:
21 grader i 2.5 uker
Sukkeret ble tilsatt etter 6 dager gjæring

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 15. september 2013
Flasket: 2. oktober 2013
Filtrert: Nei
Karbonering: N