Brygger: Øyvind Aardal Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 13B Krydret øl (basistype 9E Imperial stout) Ekstra ingredienser: 4g Vaniljestang, 3g Kardemomme, 2 nellikspiker, 30g ingefær, 2g kanel OG: 1,080 FG: 1,006 Mengde vørter: 27,0l Mengde ferdig øl: 24,0l Alkoholstyrke: 9,5% Beregnet IBU: 59,0 Beregnet farge: 85 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] Maris Otter Pale Malt 4kg Dark Crystal 275 EBC 1kg Amber Malt 125 EBC 1kg Special B 350 EBC 250g Chocolate Malt 1200 EBC 200g Munich Malt 20 EBC 1kg Brunt sukker 1kg [B]Humle og krydder[/B] East Kent Goldings 6.4% 120g i 60 min East Kent Goldings 6.4% 50g i 15 min East Kent Goldings 6.4% 20g i 1 min Vaniljestang 4g i 10 min Kardemomme 3g i 10min 2 nellikspiker i 10min fersk ingefær 30g i 10 min Kanel 2g i 10 min [B]Andre ingredienser[/B] [B]Meskeinformasjon[/B] 68 grader mesk i 1.5 timer [B]Gjæring[/B] Gjærtype: wlp 023 Gjærmengde: tre liter starter Informasjon om gjæring: 21 grader i 2.5 uker Sukkeret ble tilsatt etter 6 dager gjæring [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 15. september 2013 Flasket: 2. oktober 2013 Filtrert: Nei Karbonering: N