Brygger: Kjell Thomas Doyle Nilsen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 9E Imperial stout
OG: 1,105
FG: 1,035
Mengde vørter: 13,0l
Mengde ferdig øl: 12,0l
Alkoholstyrke: 9,2%
Beregnet IBU: 123,0
Beregnet farge: 142,6 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
4.92 kg TF Maris Otter (57%)
863 g TF Rye Malt (10%)
345 g Bestmaltz Smoked Malt (4%)
345 g TF Dark Crystal (4%)
431 g TF Amber Malt (5%)
431 g TF Brown Malt (5%)
431 g TF Pale Chocolate Malt (5%)
431 g TF Chocolate Malt (5%)
431 g TF Black Malt (5%)

[B]Humle og krydder[/B]
-45 g Columbus 16.1%aa 60 min
-30 g Columbus 16.1%aa 30 min
-25 g East Kent Goldings 5%aa 2 min

[B]Andre ingredienser[/B]
Gjærnæring
Whirlfloc
O2

[B]Meskeinformasjon[/B]
90 min 66 grader
10 min 73 grader

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP001 Cal Ale
Gjærmengde: 285 mld celler
Informasjon om gjæring:
16 dager 18-21 grader.

[B]Kommentarer[/B]
Flasket fra fat med ghetto-beergun.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 11. januar 2014
Flasket: 5. februar 2014
Filtrert: Nei
Karbonering: F