Brygger: Øyvind Gulbrandsen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 4E Amerikansk pale ale
OG: 1,050
FG: 1,008
Mengde vørter: 22,0l
Mengde ferdig øl: 19,0l
Alkoholstyrke: 5,2%
Beregnet IBU: 40,0
Beregnet farge: 12 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
4 kg maris otter
0,5 kg hvetemalt
0,15 kg krystallmalt 120 EBC

[B]Humle og krydder[/B]
7 g magnum 11,9 % i 60 min
25 g equinox 13,9 % i 15 min
30 g equinox 13,9 % i 5 min
30 g equinox 13,9 % ved kokeslutt
30 g amarillo 8,5 % ved kokeslutt

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
Brygger med 20 l Speidel Braumeister.

Innmesk: 62°C. 62°C i 30 min og 72°C i 30 min. Utmesk 78°C i 10 min. Skylt mesken med seks liter vann.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: White labs wlp 001
Gjærmengde: 1,5 liter starter
Informasjon om gjæring:
Startet gjæring på 17°C ,økt til 21°C over fire dager og holdt på denne temperaturen ut gjæringstiden.

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 5. februar 2017
Flasket: 18. februar 2017
Filtrert: Nei
Karbonering: F