Brygger: Rolf Bakke Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 10B Lys sterk belgisk ale OG: 1083 FG: 1016 Mengde vørter: 20,0l Mengde ferdig øl: 18,5l Alkoholstyrke: 8,8% Beregnet IBU: 34,0 Beregnet farge: 20 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 2200 gr. Pilsmalt, EBC 3,4 1700 gr. Hvetemalt, EBC 3 1200 gr. Rye malt, EBC 6 500 gr. Flaket Havre, EBC 0 400 gr. Røykt malt Castle Malting, EBC 6 250 gr. Candy sugar (15 min. Kok) EBC 200 1250 gr. Candissukker (tilsatt etter 6 dager) EBC 1 [B]Humle og krydder[/B] 30 gr. Centennial, IBU 10,8, koketid 01:00 20 gr. Cascade, IBU 6,6, koketid 00:05 20 gr. Cascade, IBU 6,6, koketid 00:00 [B]Andre ingredienser[/B] 5,3 gr. CaSO4 Kalsiumsulfat 2,7 gr. CaCl2 Kalsiumklorid 2 gr. Wyeast gjærnæring, 15 min. 7,5 gr. Klar urt, 10 min. [B]Meskeinformasjon[/B] 65°C 75 min 78°C 30 min [B]Gjæring[/B] Gjærtype: White Labs Abbey Ale WLP530 Gjærmengde: Slurry, 160 ml. Informasjon om gjæring: 20-23°C, 13 dager [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 27. september 2011 Flasket: 24. oktober 2011 Filtrert: Nei Karbonering: F