Brygger: Rolf Bakke
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 10B Lys sterk belgisk ale
OG: 1083
FG: 1016
Mengde vørter: 20,0l
Mengde ferdig øl: 18,5l
Alkoholstyrke: 8,8%
Beregnet IBU: 34,0
Beregnet farge: 20 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
2200	gr. Pilsmalt, EBC 3,4
1700	gr. Hvetemalt, EBC 3
1200	gr. Rye malt, EBC 6
500 gr. Flaket Havre, EBC 0
400 gr. Røykt malt Castle Malting, EBC 6
250 gr. Candy sugar (15 min. Kok) EBC 200
1250	gr. Candissukker (tilsatt etter 6 dager) EBC 1

[B]Humle og krydder[/B]
30 gr. Centennial, IBU 10,8, koketid 01:00
20 gr. Cascade, IBU 6,6, koketid 00:05
20 gr. Cascade, IBU 6,6, koketid 00:00

[B]Andre ingredienser[/B]
5,3 gr. CaSO4 Kalsiumsulfat
2,7 gr. CaCl2 Kalsiumklorid
2 gr. Wyeast gjærnæring, 15 min.
7,5 gr. Klar urt, 10 min.

[B]Meskeinformasjon[/B]
65°C	75 min
78°C	30 min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: White Labs Abbey Ale WLP530
Gjærmengde: Slurry, 160 ml.
Informasjon om gjæring:
20-23°C, 13 dager

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 27. september 2011
Flasket: 24. oktober 2011
Filtrert: Nei
Karbonering: F