Brygger: Gard W. Karlsnes Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 7C Belgisk wit OG: 1,046 FG: 1,012 Mengde vørter: 50,0l Mengde ferdig øl: 43,0l Alkoholstyrke: 4,5% Beregnet IBU: 16,0 Beregnet farge: 7 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 2250 g Pilsner Malt (3 EBC) 2250 g knust hvete helkorn 1750 g Pale malt (5 EBC) 1000 g Vienna Malt (8 EBC) 875 g lettkokte havregryn 500 g Carapils (5 EBC) 450 g Torrified Wheat (4 EBC) [B]Humle og krydder[/B] -60 min: 13 g. Northern Brewer (9,5 %) -30 min: 35 g. Tettnang (3,8 %) -15 min: 30 g ferskrevet sitrusskall 12 g korianderfrø 2 g paradisfrø 18 g kamomille 1,5 ssk. hvetemel 200 g tørket aprikos -10 min: 35 g. Tettnang (3,8 %) [B]Andre ingredienser[/B] [B]Meskeinformasjon[/B] Adjunkt mesking av hvete, pale malt og havregryn: 2/3 av startvannmengde: 15 min. @ 50 C, 15 min @ 65 C, 15 min. @ 100 C. Simultan stegmesking av resterende malt: 30 min @ 34 C, 30 min. @ 52 C. Adjunktmesk tilsettes meskekaret, 30 min @ 68 C. 78 grader mashout og skylling. [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP400 Gjærmengde: 3 liter starter Informasjon om gjæring: 16 dager @ ca 18 grader. [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 24. januar 2014 Flasket: 9. februar 2014 Filtrert: Nei Karbonering: N