Brygger: Gard W. Karlsnes
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 7C Belgisk wit
OG: 1,046
FG: 1,012
Mengde vørter: 50,0l
Mengde ferdig øl: 43,0l
Alkoholstyrke: 4,5%
Beregnet IBU: 16,0
Beregnet farge: 7 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
2250 g Pilsner Malt (3 EBC)
2250 g knust hvete helkorn
1750 g Pale malt (5 EBC)
1000 g Vienna Malt (8 EBC)
875 g lettkokte havregryn
500 g Carapils (5 EBC)
450 g Torrified Wheat (4 EBC)

[B]Humle og krydder[/B]
-60 min:
13 g. Northern Brewer (9,5 %)

-30 min:
35 g. Tettnang (3,8 %)

-15 min:
30 g ferskrevet sitrusskall
12 g korianderfrø
2 g paradisfrø
18 g kamomille
1,5 ssk. hvetemel
200 g tørket aprikos

-10 min:
35 g. Tettnang (3,8 %)

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
Adjunkt mesking av hvete, pale malt og havregryn: 2/3 av startvannmengde: 15 min. @ 50 C, 15 min @ 65 C, 15 min. @ 100 C.
Simultan stegmesking av resterende malt: 30 min @ 34 C, 30 min. @ 52 C.
Adjunktmesk tilsettes meskekaret, 30 min @ 68 C.
78 grader mashout og skylling.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP400
Gjærmengde: 3 liter starter
Informasjon om gjæring:
16 dager @ ca 18 grader.

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 24. januar 2014
Flasket: 9. februar 2014
Filtrert: Nei
Karbonering: N