Brygger: Dagfinn Salte Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 9E Imperial stout OG: 1,115 FG: 1,026 Mengde vørter: 19,0l Mengde ferdig øl: 15,0l Alkoholstyrke: 12,0% Beregnet IBU: 89,0 Beregnet farge: 112 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] Palemalt 8000g Havregryn 900g Caramalt 30ebc 250g Chocolat 1200ebc 300g Roasted 1500ebc 300g Demerera sukker 500g [B]Humle og krydder[/B] Co2 extrakt 61% 15ml 90min [B]Andre ingredienser[/B] [B]Meskeinformasjon[/B] Mesker med 25l vann, temp går fra 64-64 på 100 min.Partiskyller med 10l vann på 73 grader. [B]Gjæring[/B] Gjærtype: Us-05 Gjærmengde: 3dl slurry Informasjon om gjæring: Stormgjæring på 18 grader, øker deretter til 20 grader og lar gjære ut. Settes i bod på 12 grader siste uke før flasking. [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 15. januar 2017 Flasket: 18. februar 2017 Filtrert: Nei Karbonering: N