Brygger: Dagfinn Salte
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 9E Imperial stout
OG: 1,115
FG: 1,026
Mengde vørter: 19,0l
Mengde ferdig øl: 15,0l
Alkoholstyrke: 12,0%
Beregnet IBU: 89,0
Beregnet farge: 112 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Palemalt                    8000g
Havregryn                   900g
Caramalt 30ebc          250g
Chocolat 1200ebc      300g
Roasted 1500ebc       300g
Demerera sukker        500g

[B]Humle og krydder[/B]
Co2 extrakt 61%   15ml 90min

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
Mesker med 25l vann, temp går fra 64-64 på 100 min.Partiskyller med 10l vann på 73 grader.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Us-05
Gjærmengde: 3dl slurry
Informasjon om gjæring:
Stormgjæring på 18 grader, øker deretter til 20 grader og lar gjære ut. Settes i bod på 12 grader siste uke før flasking.

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 15. januar 2017
Flasket: 18. februar 2017
Filtrert: Nei
Karbonering: N