Brygger: Øyvind Gulbrandsen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 5G Old ale
OG: 1,080
FG: 1,020
Mengde vørter: 22,0l
Mengde ferdig øl: 19,0l
Alkoholstyrke: 7,9%
Beregnet IBU: 36,0
Beregnet farge: 48 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
,6 kg pale ale malt (1,2 kg mesket for seg selv)
0,3 kg amber malt 125 EBC
0,4 kg caramalt 30 EBC
0,2 kg mørk krystallmalt 275 EBC
0,15 kg pale chocolate malt 600 EBC
0,28 lys maltekstrakt
0,25 kg demerarasukker

[B]Humle og krydder[/B]
30 g target 11 % i 60 min
25 g fuggles ved kokeslutt

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
Innmesk: 62°C. 68°C i 60 min. Utmesk 78°C i 10 min. Skylt mesken med fem liter vann.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: wlp 002
Gjærmengde: 2 liter starter
Informasjon om gjæring:
Startet på 18°C, økt til 19°C etter ett døgn. Satt i romtemperatur på dag tre.

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 31. januar 2015
Flasket: 18. februar 2015
Filtrert: Nei
Karbonering: N